• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Збільшення суми ПДВ в ПН: як скласти РК?

Якою датою необхідно скласти РК до ПН від 19.03.2019 р. у разі виявлення у ній заниженої суми ПДВ? Як відобразити таку помилку в декларації з ПДВ? 

Які документи оформлювати та за якими нормами списувати ПММ, використані навантажувачем? 

На складі працює навантажувач. Які документи необхідно оформляти при роботі навантажувача та якими нормами списувати ПММ? 

На суму декретних, отриманих підприємцем, ЄСВ не нараховується 

Підприємцю (жінці) в квітні видано листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами. Попередньо відкривши спецрахунок у банку, підприємець заповнила заяву-розрахунок і подала її до ФСС. Чи сплачувати їй ЄСВ (22%) з такого лікарняного після отримання коштів на рахунок? 

Повернення невикористаної валюти працівником після відрядження 

Яким чином мають бути повернено невикористані кошти, які видавалися на закордонне відрядження, якщо кошти перераховувалися на особистий валютний рахунок працівника? 

Передплату отримано на розподільчий рахунок: як відобразити в обліку? 

Підприємство надає послуги нерезиденту на території України. Як в бухобліку відобразити отриману на розподільчий рахунок передплату в євро та визначити податкові зобов’язання з ПДВ? Як складається акт в євро на нерезидента? 

Оформлення на виробничу практику учнів ПТНЗ

При проходженні практики на підприємстві учнями ПТНЗ укладається трьохсторонній договір між ПТНЗ, учнем та підприємством про надання освітніх послуг, а також договір про надання робочих місць. Чи є ці відносини трудовими?

Автомобіль, який знаходиться у лізингу, повністю зруйновано: які податкові наслідки?

Авто, що отримано у фінлізинг, внаслідок ДТП було повністю зруйновано. Страхова компанія перераховує кошти лізингодавцю. Лізингодавець переглядає графік погашення платежів в сторону зменшення на суму отриманих коштів від страхової. Як обліковується та оподатковується така ситуація?

Зареєстрували ПН не на того покупця: чи треба уточнювати декларацію з ПДВ?

У січні 2019 року зареєстрували ПН на не того покупця. Коригування зробили в квітні (зареєстрували також в квітні). На правильного покупця ПН зареєстрували із запізненням (у травні 2019 р.). Чи потрібно уточнювати декларацію з ПДВ за січень 2019 року, додаючи при цьому правильну ПН?

Надання ПФД та виплата зарплати за допомогою картки-ключа: документальне оформлення

Директор підприємство за допомогою картки-ключа до рахунку вносить поворотну фінансову допомогу, яку згодом буде знято до каси підприємства для виплати зарплати. Як документально оформити таку операцію?

Готівку за будівельні роботи непроведено через РРО: які штрафи?

Фірма виконала будівельні роботи для фізосіб та юросіб. За окремі будівельні роботи замовники розрахувалися готівкою шляхом її внесення до каси будівельної фірми, не перевищуючи 10 тис. грн в день РРО (касовий апарат відсутній). Чи будуть штрафи за непроведення готівки за будівельні роботи через РРО?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»