• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Зник працівник: як діяти роботодавцю?

Працівника прийнято на роботу, де він пропрацював два тижні, а потім зник. На дзвінки не відповідає. Як бути із звільненням та його зарплатою? 

Акциз з роздрібної торгівлі алкоголем: як звітувати та сплачувати в бюджет? 

Як звітувати та сплачувати в бюджет акциз з роздрібної торгівлі алкоголем? 

Як поповнити залишки пального? 

Підприємство зареєстровано платником акцизного податку з 2016 року. Чи потрібно подавати акт інвентаризації залишків станом на 01.07.2019 року? За якою формою?  

Чи можна видати аванс на закордонне відрядження в гривнях?

Чи має право ТОВ виплачувати аванс на відрядження за кордон в гривнях? Якщо так, то якими документами це регулюється? 

Відображення аліментів в формі №1ДФ 

Як правильно відобразити нараховані та виплачені аліменти в Розділі І та ІІ звіту за ф. №1ДФ? Чи потрібно взагалі в Розділі ІІ відображати суму аліментів?  

Коригування податкових зобов'язань при поверненні товару

Перша подія - поставка товару, друга подія - оплата товару. Надалі як перша подія йдуть авансові платежі. Покупець хоче повернути товар без повернення оплати. Чи потрібно складати розрахунки коригування, якщо кошти залишаються на рахунку покупця?

Внесення позики на рахунок підприємства іншою особою, ніж позикодавець: які ризики?

Підприємство уклало договір позики із засновником - фізособою-нерезидентом (валюта — гривня). Кошти за договором вносить на поточний рахунок підприємства директор (третя особа) через банк і вказує реквізити договору позики. Які ризики у підприємства, якщо в виписці є інформація про внесення коштів третьою особою?

Як оплачуються понаднормові та робота у вихідні дні при підсумованому обліку?

На підприємстві працюють охоронці. Для обліку їх роботи запроваджено підсумований облік робочого часу. У разі хвороби чи відпустки працівники з інших змін виходять у зміну відсутнього працівника. Як в такому випадку правильно оплачувати понаднормові та роботу у вихідні дні?

Складення ПН за щоденними підсумками операцій у разі оренди робочих місць

За послуги з оренди робочого місця (договір коворкінгу) фізособи здійснюють оплату шляхом внесення коштів на рахунок орендодавця (платник ПДВ) через відділення банку. Протягом одного дня на рахунок у банку надходять платежі від різних фізосіб. Чи має право орендодавець складати одну зведену податкову накладну за день?

Збереження алкоголю в окремому приміщенні: чи є воно акцизним складом?

Підприємство зберігає придбаний алкоголь в окремому приміщенні. Чи є воно акцизним складом?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»