• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Максимальний розмір ЄСВ перевищено: які документи слід оформити?  

Єдиному працівнику - директору підприємства належить виплатити зарплату (перевищує 1 млн грн). Які документи потрібно оформити та надати банку, аби під час виплати перерахувати до бюджету максимальний розмір ЄСВ 13 770,90 грн замість 1/5 від суми зарплати до виплати? 

Безповоротна фінансова допомога у юрособи - «єдинника»: як оформити та облікувати? 

Заступник директора – працівник підприємства надав безповоротну фінансову допомогу цьому підприємству (платнику ЄП за ставкою 5%) у розмірі 45 тис. грн. Як документально оформити таку операцію? Який бухоблік? Як оподатковується така допомога? 

Земля та нерухомість у ФОПа: чи подавати декларацію з плати за землю та нерухомості? 

ФОП на загальній системі оподаткування здає в оренду власну землю та нерухомість. Чи потрібно подавати звіт щодо землі та нерухомості? Який порядок оподаткування?  

Норми витрат матеріалів на виробництво: як визначити? 

Підприємство планує випускати новий вид продукту, якого ще немає в Україні. Як визначити норми витрат матеріалів? Хто їх встановлює? 

Соціальна відпустка на дітей надається жінці, яка працює 

Жінка народила дитину та пішла у відпустку для догляду за дитиною до 3 років. У відпустці народила другу дитину та скористалася правом на другу таку відпустку. Чи має вона право на щорічну додаткову відпустку для осіб, які виховують двох і більше дітей до 15 років, або на компенсацію? 

Працівник юрособи сплатив за послуги ФОПу на ІІ групі: які наслідки?

Працівник юрособи скористався послугами ксерокопіювання ФОПа на ІІ групі. За ці послуги працівник оплатив особисті кошти та склав авансовий звіт. Чи не буде порушенням для ФОПа ІІ групи надання таких послуг працівнику юрособи?

Чи може ФОП – «єдинник» ІІ групи наймати працівника для надання послуг з масажу?

ФОП (платник ІІ групи ЄП) орендує приміщення аптеки. Чи може ФОП оформити до себе на роботу працівника - масажиста для надання відповідних послуг? Чи потрібно застосовувати РРО? Чи потрібно додавати нові КВЕДи? Які можуть бути обмеження?

Прощення боргу: коли можна не нараховувати ПЗ з ПДВ?

Підприємство (платник ПДВ) отримало товар, за який постачальник простив заборгованість, а тепер товар є безоплатно отриманим. Чи потрібно покупцю нараховувати ПЗ з ПДВ у періоді прощення боргу?

Неотримання від постачальника зареєстрованої ПН протягом 1095 днів: які наслідки?

Підприємство - платник ПДВ придбало нерухомість в процесі ліквідації неплатоспроможного банку. Після придбання стало відомо, що продавець не може зареєструвати ПН. У визначені терміни він не зареєстрував ПН, а в майбутньому ймовірність реєстрації ПН практично нульова. Як покупцю обліковувати цю суму ПДВ?

Які документи має надати підприємець юридичній особі?

Юридична особа на загальній системі оподаткування працює з приватними підприємцями. Які документи повинен надати ФОП для уникнення оподаткування ЮО доходу ПДФО, ВЗ та ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»