• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як розрахувати вихідну допомогу при звільненні? 

Як правильно нарахувати вихідну допомогу, якщо у працівника є лише відпускні та немає відпрацьованих днів протягом декількох місяців (на підприємстві встановлено неповний робочий час)? 

Курси з охорони праці: чи потрібні вони підприємцю? 

До ФОПа прийшов представник Держпраці з твердженням, що йому потрібно пройти курси з охорони праці. Таке проходження є обов'язковим. Чи дійсно це так? 

Зарплата є меншою за «мінімалку»: як розрахувати лікарняні? 

Працівника прийнято на роботу 13.08.2019 р. Оклад складає 2 785 грн. З 19.08.2019 до 22.08.2019 рр. надано лікарняний для догляду за дитиною. Чи включається до розрахунку суми лікарняного доплата до рівня МЗП? 

Чи можна повернути поворотну фіндопомогу майном? 

Директор надав підприємству грошові кошти за договором ПФД. Чи можна повернути таку допомогу технікою, яку підприємство має на балансі? 

Оренда приміщення, яке не використовується в госпдіяльності: які податкові ризики? 

Які податкові ризики можливі, якщо підприємство орендує у фізособи нежитлове приміщення, яке не використовується у госпдіяльності СГ? Як обліковувати таку оренду? Як відобразити утримання ПДФО/ВЗ в обліку? Чи зазначати суми податків у акті щодо оренди? 

Відрядження чи роз'їзний (пересувний) характер на транспортному підприємстві

Приватне транспортне підприємство надає послуги з перевезення зерна сільгосппідприємствам. Щодня водій отримує завдання у телефонному режимі. На початок робочого дня може бути невідомо, на які підприємства буде видано завдання. Як оформити наказ на відрядження водія? Чи обов’язково видавати аванс?

Новостворений ФОП на єдиному податку: як звітувати?

ФОП зареєстровано 01.08.2019 р. Подано заяву на реєстрацію платником ЄП ІІІ групи та ПДВ. Таким чином, з 1 вересня ФОП є платником ПДВ, а з 1 жовтня буде на ЄП. Діяльність здійснюється з серпня (перебуває на загальній системі). Які звіти та в які терміни він має подати?

Родичі-пов'язані особи: вплив на оподаткування та облік

У ТОВ «А» єдиний засновник є чоловіком єдиного засновника ТОВ «В». ТОВ «А» регулярно продає товар компанії «В». Компанії - резиденти України. Чи є ці дві компанії пов'язаними особами, оскільки засновники - чоловік та дружина? Які в такому випадку є нюанси в роботі цих двох компаній? Що з оподаткуванням?

Застосування коригуючого коефіцієнту при підвищенні окладу протягом місяця

У працівника відпустка з 8 липня. Відпускні нараховано та виплачено 1 липня. У період з 07.2018 до 12.2018 рр. зарплата становила 4 000 грн. З 01.2019 до 06.2019 рр. – 4 300 грн. 01.07.2019 р. підвищено оклад до 4 400 грн. Як в такому випадку застосовувати коригуючий коефіцієнт середнього заробітку?

Відповідальне зберігання пального: як скласти акцизну накладну?

Які коди ознак проставляються в АН, якщо один платник акцизного податку передає власне пальне на відповідальне зберігання іншому? Які коди ознак проставляються, якщо пальне передано на зберігання, його власник використовує на складі зберігання для заправляння власного автотранспорту та оптового продажу?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»