• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Виплата відпускних за день до початку відпустки

Чи можна виплатити відпускні працівнику пізніше, ніж за три дні до початку відпустки? Чи можна врегулювати питання такої виплати відпускних шляхом видання наказу по підприємству?

Скільки разів на рік потрібно затверджувати штатний розпис?

Чи потрібно затверджувати штатний розпис щомісячно? На що впливає цей документ, якщо виявлені помилки в його заповненні за минулі місяці?

Виплата зарплати наперед: чи можливо?

Чи має право підприємство виплачувати зарплату наперед (наприклад, в кінці листопада виплатити аванс за грудень)? Чи будуть штрафні санкції?

Борг за підзвітними коштами 3 роки: наслідки при списанні чи погашенні

Протягом 2015-2016 рр. директор за власний кошт придбавав послуги для ТОВ-платника ЄП, тому були складені авансові звіти на загальну суму 9813 грн (але, на жаль, підтвердних чеків не залишилось). Витрати так і не були компенсовані працівнику, оскільки не було доходів. Якщо зараз отримати фіндопомогу та погасити борг перед директором, то які будуть наслідки?

Коли включати у дохід поворотну фіндопомогу, надану юрособі?

Поворотна фінансова допомога від засновника-фізособи не повернута протягом 365 днів, підписана додаткова угода на продовження терміну дії договору. Які будуть наслідки у мікропідприємства, чи варто укласти новий договір новою датою й перевести туди борг касовими операціями?

Працівник знаходиться у відрядженні: як його табелювати?

ТОВ має на балансі авто і здійснює перевезення вантажів по Україні і за кордоном. Фактично, директор виконує обов’язки і водія. Як табелювати такого працівника, якщо майже увесь місяць директор перебуває в рейсах (у жовтні 24 к.д. із 31 припадають на відрядження)? Чи обов'язково проставляти підпис в пунктах призначень, до яких відбуває працівник, на посвідченні про відрядження?

Чи звільняється підприємець-"єдинник" з інвалідністю від ЄСВ за себе?

Підприємець-"єдинник" ІІ групи оформив інвалідність. При цьому він ще не досяг пенсійного віку. Чи будуть пільги у такого фізособи-підприємця зі сплати ЄСВ за себе?

Продаж основних засобів за балансовою вартістю: податкові наслідки

Підприємство у складі основних засобів має комп’ютери і офісні меблі. Прийняли рішення про їх продаж. Деякі з них є повністю замортизованими. Які податкові наслідки продажу таких основних засобів за балансовою вартістю? Чи є якісь особливості при продажу таких основних засобів фізособі?

Як заповнити податкову накладну на орендну плату за нерухоме майно?

Як заповнити податкову накладну на орендну плату за нерухоме майно, а також відшкодування витрат щодо спожитої електроенергії та газу?

Оплата через Приват24: чи потрібно застосовувати РРО?

Покупець здійснює оплату через систему інтернет-банкінгу (Приват24). Чи потрібно застосовувати РРО? Така операція є готівковою чи безготівковою?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»