• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можуть первинні документи складатися російською мовою? 

Чи можуть первинні документи (договори, рахунки, акти, видаткові накладні) з українськими контрагентами складатися російською мовою? 

Минуло три роки після затвердження авансового звіту: чи можна списати заборгованість? 

Підприємство-платник ЄП та ПДВ. Директор оплачував своїми коштами вартість електроенергії за готівку через касу банку. Це оформляли через підзвітні суми на директора. Минув термін три роки, кошти не повернули директору. Як правильно списати таку заборгованість? 

Формування показників рядків 18 та 19 декларації з ПДВ  

Підприємство отримало ПН, які було вчасно зареєстровано в ЄРПН. У декларації з ПДВ за поточний місяць виникає показник рядка 19 (від’ємне значення). Наскільки безпечно подавати декларацію з ПДВ з рядком 19 і чи можна притримати деякі ПН на наступні періоди? 

Додатковий капітал підприємства: як формується? 

Як формується додатковий капітал підприємства? 

Як обчислюються 12 календарних місяців для реєстрації платником ПДВ? 

Як обчислюється 12 календарних місяців для визначення необхідності реєстрації платником ПДВ (підприємство зареєстровано 04.02.2019 року)? 

Як повернути кошти, які зайво сплачені на ПДВ-рахунок?

Підприємство «А» при перерахуванні безвідсоткової фіндопомоги підприємству «Б» помилково перерахувало 50 тис. грн на ПДВ рахунок підприємства «Б» (вказаний у договорі як поточний). Кошти зарахувалися на ПДВ рахунок «Б». Як повернути їх підприємству «А»?

Продаж імпортного товару нижче собівартості: як облікувати та скласти ПН?

Підприємство планує продати невелику кількість товару нижче собівартості, оскільки товар оплачений в доларах, курс якого падає. На сьогодні курс долара набагато нижчий, ніж на момент оприбуткування товару. Як відобразити цю операцію в обліку та скласти ПН?

Виплата дивідендів нерезидентам-фізособам: як оподатковується?

Як оподатковується виплата дивідендів нерезидентам-фізособам?

Чи має право «єдинник» ІІІ групи зменшити дохід на суму повернення коштів через касу банку?

ФОП – платник ЄП ІІІ групи отримав на поточний рахунок попередню оплату від юрособи, частка якої була повернена шляхом внесення готівки через касу банку на рахунок підприємства. Чи має право ФОП зменшити свій дохід на суму повернення коштів через касу банку?

Списання залишків непридатних запасів: що з ПДВ?

У ТОВ на складі обліковуються залишки матеріалів, які утворилися з 2016-2017 рр. На сьогодні зрозуміло, що їх вже ніяк не можна використовувати. Як відобразити великий перелік дрібних матеріалів у ПН та як облікувати?

Як списати невикористаний податковий кредит з ПДВ в обліку?

Враховуючи, що Інструкція №141 втратила чинність 09.08.2019 року, чи можливо списувати невикористаний податковий кредит з ПДВ проведенням Дт 441 Кт 6442?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»