• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Поворотна фіндопомога: як відображається у фінзвітності? 

Станом на 31.12.2019 р. у підприємства обліковуються суми непогашеної ПФД як отриманої, так і наданої. Як відображаються ці суми дебіторської та кредиторської заборгованості за позикою у балансі і Звіті про фінрезультати?  

Виплата дивідендів платником прибутку фізособам: облік та оподаткування 

ТОВ (платник податку на прибуток) прийняло рішення про виплату дивідендів фізособам - засновникам за минулі періоди. Чи можна виплачувати дивіденди за минулі періоди? Чи має право ДПС перевіряти період виплати дивідендів після спливу строку давності? 

Чи має право «єдинник»з доходом до 1,5 млн грн без застосування РРО перебувати на ІІ групі? 

ФОП – платник ЄП ІІ групи оплачує товар готівкою та безготівково. Продається товар тільки за безготівковим розрахунком. Чи має право ФОП перебувати на ІІ групі ЄП без застосування РРО, оскільки розрахунки за проданий товар відбуваються тільки через розрахунковий рахунок?  

Укладено договір оренди авто з працівником: як відобразити у формі №1ДФ? 

Підприємством укладено договір оренди автомобіля із співробітником підприємства. Щомісячна сума оренди складає 4 тис. грн. Як правильно визначити суму ПДФО і ВЗ? Як відображати цю операцію у формі №1ДФ? 

Які штрафи за неподання звіту про суми податкових пільг (ф. №1-ПП)? 

У жовтні-листопаді отримано листи від ДПС «Акт про результати проведення камеральної перевірки» щодо неподання звітів про суми податкових пільг (ф. №1-ПП) за 2017-2018 роки. Які штрафні санкції загрожують підприємству? 

Чи дисконтується заборгованість, якщо строк погашення не визначений?

У вересні 2015 р. за договором поворотної фінансової допомоги від трьох засновників було внесено суму - 1 200 000 грн. У договорі прописано, що вона повертається після пред'явлення учасника позички протягом 30 днів. На даний момент сума заборгованості обліковується на субрахунку 505. Чи потрібно її дисконтувати?

Як визначається обсяг доходу для цілей перебування на ЄП у наступному році?

ФОП - платник ЄП ІІІ групи в 2019 році надав послуги на загальну суму 4,5 млн грн, а отримав оплату від покупців у сумі майже 5 млн грн (в т.ч. погашення заборгованості за 2018 р. - 0,8 млн та за 2019 р. - 4,1 млн грн). Чи має право такий ФОП перебувати на ЄП у 2020 році?

Поліпшення орендованого приміщення: облік та ПДВ

Підприємство бере в оренду приміщення з подальшим правом викупу його у місцевої влади. Приміщення у дуже занедбанему стані та потребує капітального ремонту. Як витрати на такий ремонт будуть відображені в обліку? Що з ПДВ?

Чи може голова ОСББ виконувати свої обов’язки безоплатно?

Чи має право голова ОСББ (новостворена неприбуткова організація) виконувати обов’язки безоплатно? Яка звітність передбачається для таких випадків?

Списання дебіторської заборгованості та касовий метод: що з ПЗ з ПДВ?

Підприємство нараховує ПЗ з ПДВ за касовим методом (послуги з водопостачання населенню). Чи потрібно нараховувати ПЗ з ПДВ при списані дебіторської заборгованості користувачів після спливу трьох років?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»