• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Заборгованість: яку саме потрібно дисконтувати?

Яку заборгованість слід дисконтувати?

Як та коли можна списати давню дебіторську заборгованість?

Підприємство має декілька дебіторських заборгованостей з різними строками давності (3, 4 або 10 років тощо). Позовна давність за цими сумами уже настала. Чи можна списати всі такі суми у 2019 році?

Як директор-засновник може працювати без зарплати?

На ТОВ директор є засновником (96%), працює як найманий працівник та є пенсіонером. На даний час хоче залишитися директором, але виконувати його функції (без збереження ЗП). Як діяти: звільнити як найманого працівника з записом у трудову книжку? Чи потрібно подавати дані до реєстратора? Чи можна йому нараховувати добові?

Перехідні відпускні: коли визнавати витрати?

У грудні 2019 року нараховані та виплачені перехідні (щорічна відпустка) відпускні за грудень 2019-січень 2020 рр. Чи включається до витрат 4 кварталу 2019 р. вся сума відпустки? Чи відноситься до складу витрат 2019 р. нарахована та виплачена основна щорічна відпустка наперед?

Підприємство здійснює діяльність за відсутнім КВЕД: які наслідки?

Підприємство уклало договір про надання послуг контрагенту-нерезиденту. За даним видом послуг у підприємства відсутній КВЕД. Які податкові наслідки такої операції?

Пролонгація поворотної фіндопомоги «заднім числом»: чи треба дисконтувати?

05.11.2018 р. було отримано ПФД від засновника у розмірі 300 тис. грн на 364 дні з дати отримання її першої частини. Через брак коштів на 01.11.2019 р. змінено умови попереднього договору з 364 на 728. Станом на 31.12.2019 р. залишається неповерненою сума 175 тис. грн. Чи потрібно дисконтувати таку заборгованість? Якщо так, то за якою методикою?

Як анулювати реєстрацію платника акцизного податку?

Підприємство зареєстроване платником акцизного податку та є розпорядником акцизних складів. У 2020 році воно вже не планує здійснювати реалізацію пального. Як самостійно анулювати реєстрацію платника акцизного податку?

Сплата ЄСВ із зарплати працівника - нерезидента

Постійне представництво іноземної компанії в Україні, у штаті якого працюють працівники материнської компанії, є нерезидентами України. Чи потрібно нараховувати та сплачувати ЄСВ з зарплати такого іноземця-нерезидента, адже він не є застрахованою особою в Україні?

Списання безнадійної дебіторської заборгованості «єдинником» : що з оподаткуванням?

Юрособа на ЄП тимчасово не веде діяльність, але має безнадійну дебіторську заборгованість, частину якої не списали при ліквідації ФОПа у 2014 р. Частина списується у зв'язку із спливом терміну позовної давності. Резерв сумнівних боргів не створювався. Чи потрібно списувати на витрати ,чи за рахунок прибутку? Чи потрібно сплатити при цьому ЄП?

Доплата до мінімальної зарплати при підсумованому обліку робочого часу

Працівники працюють доба через три згідно з графіком змінності, але бувають місяці, коли у працівника відпрацьованих годин менше норми. Оплату підприємство проводить погодинно (28,31 грн/година). Чи потрібно платити цілу ставку (тобто 4 723 грн)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»