• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відпустка за власний рахунок: стаж та ЄСВ 

Працівник бере відпустку без збереження зарплати на час карантину до 24 квітня та до кінця місяця (6 днів). Чи буде база нарахування в квітні і стаж? А у разі, коли карантин буде продовжено до кінця квітня і працівник продовжить відпустку, чи втратить він в стажі? 

ФОП у І та ІІ кварталах не веде діяльність: чи звільняється він від сплати ЄСВ та ЄП? 

Чи звільняється ФОП ІІ групи від сплати ЄСВ та єдиного податку, якщо у І та ІІ кварталах він не веде підприємницьку діяльність? 

Як отримати ліцензію на зберігання пального для власних потреб? 

Транспортне підприємство придбаває ПММ для власних потреб. Як отримати ліцензію на зберігання пального? Чи потрібно звітувати за залишками пального? 

Нарахування умовних ПЗ з ПДВ: що в обліку? 

Які проведення в бухобліку у випадку нарахування умовних ПЗ з ПДВ за пп. 198.5 ПКУ? 

Витрати минулого періоду: як відобразити в обліку? 

Як відобразити в бухгалтерському обліку витрати минулих періодів? Як внести виправлення до Декларації з податку на прибуток та фінансової звітності? 

Поворотна фіндопомога від засновника: чи потрібно нотаріально посвідчувати договір?

Чи потрібно нотаріально посвідчувати договір про надання ПДФ засновником у сумі 200 тис. грн? Який бухгалтерський облік такої операції?

Збільшення окладів у січні 2020 року: коли індексувати зарплату?

Збільшення окладів працівникам підприємства відбулося у січні 2020 року. З якого місяця слід нараховувати індексацію та яким чином?

ФОП – «загальник» застосовує РРО: чи можна розробити власний порядок товарного обліку?

ФОП на загальній системі оподаткування застосовує РРО. Чи можна розробити власний порядок товарного обліку? Чи можна для внутрішнього переміщення використовувати накладну–вимогу?

Як можна використати переплату з ПДВ у разі подання УР?

У зв’язку з поданням УР до декларації з ПДВ у березні 2020 року (збільшено суму ПК) в інтегрованій картці платника податків виникла переплата. За лютий 2020 року виникає сума до сплати. Чи може вона бути погашена за рахунок переплати? Як можна повернути переплату?

Акцизний склад з відпуском пального через ПРК: чи потрібні витратоміри та рівнеміри?

Підприємство є платником акцизного податку та має акцизний склад. Це підприємство (транспортна компанія) використовує паливо для власних потреб, заправляючи транспорт через ПРК. Чи потрібно встановлювати витратомір або рівнемір?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»