• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Несплата ЄСВ або неподання Звіту з ЄСВ під час карантину: що з штрафами? 

Чи будуть штрафувати за несплату ЄСВ або неподання Звіту з ЄСВ під час карантину? 

Чи потрібно роздруковувати платіжні доручення? 

Чи потрібно роздруковувати та завіряти платіжні доручення, які були сплачені через клієнт-банк за умови наявності щомісячної виписки банку? 

Несвоєчасна реєстрація ПН/РК під час карантину: чи будуть штрафувати? 

Чи будуть штрафувати за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК під час карантину? 

ФОП одночасно є найманим працівником: що з ЄСВ?

ФОП на ІІІ групі ЄП (діяльність відсутня з 01.01.2019 року) працює офіційно за основним місцем роботи на підприємстві. Чи потрібно підприємцю в такому випадку сплачувати ЄСВ за себе (не враховуючи березень-квітень 2020 року)? 

Підприємство орендує земділянки: чи подавати форму №20-ОПП? 

Підприємство орендує землю, платить орендодавцю за оренду землі, але на цій території не веде госпдіяльність. Чи потрібно подавати форму №20-ОПП? Для чого вона подається? 

Яку форму фінзвітності подавати, якщо підприємство одночасно є «великодохідником» і мікропідприємством?

Підприємство за результатами 2017 та 2018 рр. є мікропідприємством та подавало фінзвітність за формою №1-мс, 2-мс. За результатами 2019 р. воно вже є малим підприємством та має річний дохід більше 20 млн грн. Відповідно, у 2020 році воно вже повинно подавати декларацію з прибутку щоквартально. За якою формою та до яких органів потрібно подавати фінзвітність у 2020 році?

Допомога щодо часткового безробіття: як відобразити в звіті з ЄСВ?

Підприємство за час простою в період карантину планує подати заяву на отримання допомоги щодо часткового безробіття до центру зайнятості. Як відобразити в звіті з ЄСВ отриману допомогу?

Чи відображаються експортні операції у Додатку 6 до Декларації з ПДВ?

Чи потрібно в ПН на експорт заповнювати код пільги? Чи відображається експортна операція у Додатку 6 до Декларації з ПДВ? Чи потрібно було подавати звіт про суми податкових пільг за експортними операціями?

Купівля вантажного авто у фізособи через посередника: хто є податковим агентом?

ТОВ купує вантаже авто у ФО. Угоду здійснює посередник ФОП, який уклав із ФО договір комісії на продаж, а з ТОВ - договір купівлі-продажу ТЗ. Плату перераховано ФО-продавцю. Чи потрібно проводити експертну оцінку авто? Хто є податковим агентом? Яквідобразити цю операцію в ф. №1ДФ?

Реєстрація податкової накладної за рахунок показника Sперевищ

Підприємство не зареєструвало ПН (через брак ліміту), але відобразило ПДВ за такими накладними у декларації. У витязі щодо реєстраційного ліміту виник показник Sперевищ. Як в такому випадку реєструвати запізнілі податкові накладні?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»