• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

У які строки треба оприлюднювати фінзвітність у 2020 році? 

У які строки треба оприлюднювати фінзвітність у 2020 році? Чи не перенесено ці строки через карантин? 

Нюанси обліку товарних запасів підприємцем – «єдинником» ІІ групи 

Згідно зі змінами до п. 12 ст. 3 Закону про РРО, чи зобов'язаний ФОП на ІІ групі ЄП вести облік товарних запасів, якщо товари не є технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами та виробами медпризначення, ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів? 

Проведення ДПС камеральної перевірки звітності та ПН під час карантину 

Як податківцями проводиться камеральна перевірка звітності та податкових накладних під час карантину? 

Як визначається норма робочого часу при підсумованому обліку? 

Як правильно оплачувати робочий час за підсумованим обліком: за окладом за місяць чи за годинною ставкою? Чим відрізняються ці види розрахунку? Як визначається норма робочого часу за підсумованим обліком у разі, якщо обліковий період - місяць? 

Як відобразити надану та отриману поворотну фіндопомогу в формі №1ДФ? 

Підприємство надало ПФД фізособі у І кварталі. Після цього, ця ж фізособа за іншим договором надала ПФД підприємству (також у І кварталі). Як відобразити суму ПФД у розрахунку за формою №1ДФ? 

Як зменшення статутного капіталу відобразити в обліку?

У ТзОВ був сформований статутний капітал – 2 млн грн. Неоплачений капітал становив 776 360 грн (сальдо ДТ 46). ТзОВ прийняло рішення зменшити статутний капітал і кошти повернути засновнику. Новий розмір статутного капіталу становить 500 000 грн. Як операцію відобразити в обліку?

Як виправити помилки в таблиці 1 Звіту з ЄСВ?

Допущено помилку в реквізитах, в частині розрахункового рахунку організації, таблиці 1 «Нарахування єдиного внеску» Звіту з ЄСВ за минулі періоди. Як виправити помилку та який передбачено штраф за допущену помилку?

Оренда нерухомості під час карантину: чи можна не платити?

Чи можна не платити за оренду нерухомості під час карантину?

Не проводили інвентаризацію резерву відпусток: які наслідки?

Підприємство з 2016 року нараховує резерв відпустки, втім взагалі не проводило його річну інвентаризацію. За період з 2016 по 2020 рр. зарплата підвищувалася 6 разів. Виплачуючи компенсацію невикористаної відпустки при звільнені працівників, нарахованого резерву виявилося недостатньо, а тому виникло сальдо за Дт 47. Як вийти підприємству з такої ситуації?

Директор працює на кількох підприємствах: як вести облік робочого часу?

Директор працює за основним місцем роботи по 4 години на день. Також за сумісництвом працює ще на двох підприємствах по 2 години на день та планує працювати ще на четвертому підприємстві. Як його «табелювати» за всіма місцями роботи та як оплачувати його працю?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»