• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Отримання та використання коштів на виплату допомоги по частковому безробіттю: чи звітувати? 

Чи треба звітувати за отримані та використані кошти на виплату допомоги по частковому безробіттю? 

Помилка у реквізиті «Одиниця виміру»: чи буде право на ПК? 

У ПН, виписаній постачальником у квітні, допущено помилку в одиниці виміру (замість кг вказано тонна). Постачальник виписав РК на виправлення помилки, реєстрація якого відбулася 18.05. Чи буде у підприємця - покупця право на ПК за такою ПН у квітні, зважаючи на те, що одиниця виміру не є обов’язковим реквізитом? 

Звільнення працівника за прогул під час карантину 

Після оголошення карантину, працівник на наступний день не виходить на роботу, не написавши жодної заяви. Чи потрібно виплачувати такому працівнику зарплату? Чи можливо звільнити такого працівника за прогул? 

Як обліковувати витрати, які не пов'язані з госпдіяльністю? 

Підприємство на загальній системі оподаткування (платник ПДВ) оплачує послуги, які не пов'язані з госпдіяльністю. Як правильно відображати такі витрати в бухобліку? Які наслідки з ПДВ та податку на прибуток? Як такі витрати відображаються у податковій звітності? 

Розрахунок суми допомоги по частковому безробіттю 

Як розрахувати суму допомоги по частковому безробіттю? 

Нюанси оплати лікарняного за довідкою від сімейного лікаря

Чи включаються дні неоплачуваної непрацездатності у разі, якщо працівник надав довідку від сімейного лікаря в довільній формі (відсутній лікарняний лист) при розрахунку відпускних та тимчасової непрацездатності

Реалізації товару нерезиденту: чи є операція контрольованою?

Чи потрібно подавати звіт про контрольовані операції, якщо загальна сума доходу підприємства менша, ніж 150 млн грн, однак було здійснено постачання нерезиденту з країни Молдова, яка внесена до переліку держав за пп. 39.2.1.2 ПКУ?

Як виправити помилки у розподілі витрат підприємства за минулі роки та за поточний рік?

Підприємство надає різні послуги та формує собівартість за кожною окремо. Протягом певного періоду деякі витрати були некоректно класифіковані як виробничі замість адміністративних, або віднесені до того виду діяльності, який вже не здійснюється тощо. Накопичилася сума витрат, яку потрібно списати. Як списати їх у бухобліку? Як це вплине на оподаткування прибутку?

Як обліковувати ОЗ, вартістю до 20 тис. грн, які введені до 23.05.2020 року?

Відповідно до пп. 14.1.138 ПКУ, до основних засобів відносяться матеріальні активи, вартість яких перевищує 20 тис. грн і очікуваним строком корисного використання - понад 1 рік. Норма діє з 23.05.2020 р. Як обліковувати ОЗ, які введені підприємством до 23.05.2020 року, якщо їх первісна вартість на 23.05.2020 року менша 20 тис. грн?

Коли потрібно подавати звіт з трансфертного ціноутворення?

Підприємство (платник податку на прибуток) має обсяги реалізованої продукції менше 150 млн грн (за вирахуванням податків), однак має розрахунки з контрагентом понад 10 млн грн. Чи повинно таке підприємство подавати звіт з трансфертного ціноутворення?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»