• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Тестування працівників на COVID-19: що з оподаткуванням?

Підприємство уклало договір з держструктурою на проведення аналізу крові методом ІФА (тестування COVID-19) своїм працівникам. Чи треба ці витрати оподатковувати ПДФО, ВЗ та ЄСВ? 

Облік та оподаткування поворотної фіндопомоги, отриманої юрособою від інших осіб 

Підприємство - платник податків на загальних підставах отримало поворотну фіндопомогу (безвідсоткову) на строк до повного виконання зобов’язання від іншого підприємства та фізосіб. Як обліковувати таку ПФД? Як проводити погашення ПФД ФОПа (ІІІ група ЄП), отриманої від юрособи? 

Розмір допомоги на дітей для ФОПа 

У якому розмірі ФОП надається допомога на дітей? 

Чи можливий повний робочий день з правом працювати неповний день? 

Прийняли на роботу працівника на повний робочий день з правом (при потребі) працювати неповний день або тиждень за угодою сторін. Так зазначено в заяві і в наказі. Додаткових заяв і наказів немає. Факт відпрацьованих годин зазначено в табелі. Які наслідки для підприємства? Чи можна графік роботи оформити по-іншому? 

Оренда авто в директора: як підписувати акти? 

Підприємство (на якому працює 3 працівника - директор, головний бухгалтер, менеджер) орендує авто у директора (не ФОП). Як правильно підписувати акти наданих послуг із оренди у цьому разі? Якою датою краще складати акт: останнім робочим днем чи останнім календарним днем?  

Продаж дочірнього підприємства: як діяти?

Підприємство на загальній системі оподаткування планує продати іншій юридичній чи фізичній особі своє дочірне підприємство. Який алгоротм дій цієї операції та які витрати понесе підприємство-продавець?

Зміни щодо ПДВ за Законом №466

Які зміни вніс Закон №466 щодо ПДВ?

Документи, за якими можуть визнати трудові відносини з директором

Директор (засновник 95%) управляє підприємством без оформлення із ним трудових відносин. Які документи він вправі підписувати? ТОВ займається торгівлею (РКО, накази, затверджує акти, авансові звіти, акти списання, ОЗ, звітність, договори з контрагентами). За якими документами можуть признати з директором трудові відносини?

Заправляємо орендовану вантажівку пальним: що з акцизом?

Чи потрібно реєструватися платником акцизного податку, щоб використовувати паливо для заправки орендованого вантажного автотранспорту для виробництва власної продукції?

Що робити з ПН, за якими несвоєчасно зареєстровані РК?

Підприємство несвоєчасно зареєструвало РК до ПН внаслідок зміни ціни, номенклатури товару. Чи означає це, що потрібно через уточнюючий розрахунок до декларації з ПДВ прибрати показники ПК за початковими ПН і відобразити ПК за ними в декларації того місяця, коли зареєстрували РК?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»