• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Невчасна реєстрація ПН після 01.06.2020 року: чи є штраф? 

Чи будуть штрафувати за невчасну реєстрацію податкової накладної з 01.06.2020 року? 

Документи, які необхідні для працевлаштування за сумісництвом  

Які документи необхідні для працевлаштування за сумісництвом?  

ОЗ менше 20 тис. грн: бухгалтерський та податковий облік 

Чи має право підприємство відносити на витрати суму вартості основних засобів дешевше 20 тис. грн у податковому обліку в момент введення в експлуатацію таких ОЗ? При цьому в бухобліку такі ОЗ амортизуються 

Орендар сплачує комунальні платежі за орендодавця - платника ЄП: які наслідки? 

ФОП - платник ЄП ІІІ групи орендує приміщення у юрособи - платника ЄП. Орендар сплачує комунальні платежі самостійно на рахунки надавачів таких послуг без укладання окремого договору (договором оренди це передбачено). Які податкові наслідки для орендодавця? 

Одна оплата за двома рахунками: скільки ПН складати? 

Покупець здійснив передоплату одним платежем за двома рахунками за одним договором. Скільки податкових накладних необхідно складати? Чи можна скласти дві податкові накладні за однією оплатою, але за різними рахунками? 

Застосування податкових різниць в операції з нерезидентом

Підприємство планує імпортувати товар. Він виробляється в Індії (звідти ж і постачається). Але договір виробник пропонує підписати із дочірньою компанією в ОАЕ. Чи не призведе це до збільшення фінрезультату на 30% вартості товару?

Як класифікується дебіторська заборгованість з метою її дисконтування?

Постачальник з покупцем уклав договір від 02.01.2020 р. Згідно з умовами договору постачання товару повинно відбутися до 05.03.2020 р., а оплата - до 01.02.2021 р. Чи є така заборгованість довгостроковою чи короткостроковою з метою визначення необхідності її дисконтування?

Виділ підприємства: податкові наслідки

Підприємство (платник ПДВ та податку на прибутку) має намір створити дві юрособи (платників єдиного податку без ПДВ) шляхом виділення. Як сформувати розподільчий баланс та на яку дату? Чи виникає ПДВ при передачі майна за розподільним балансом? Чи може описана ситуація призвести до податкової перевірки підприємства, з якої здійснюється виділ?

Як ТОВ може списати дебіторську заборгованість ФОПа за поставлені йому товари

ФОП на ІІ групі ЄП не може оплатити борг за товар перед ТОВ в сумі 1000000 грн. Чи може ТОВ за домовленістю списати таку заборгованість? Які податкові наслідки для обох сторін?

Невихід працівників через непроходження медогляду: як бути?

Підприємство не має права допускати працівника до роботи без проходження медогляду. На даний час медзакладами не надаються послуги з медогляду. Як бути з такими працівниками? Як оплачувати цей період не виходу на роботу? Як документально оформити?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»