• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можна ФОПу відмовитися від ведення Книги обліку доходів?

Чи потрібно подавати заяву до ДПС або робити ще якісь кроки для того, щоб скористатися правом не вести Книгу обліку доходів, якщо дана книга вже була зареєстрована у ДПС?

Чи виплачувати зарплату власнику підприємства, з яким укладено трудовий договір?

Чи можна не нараховувати зарплату директору новоствореного підприємства без госпдіяльності, який є одночасно засновником? В протоколі вказано, що він обраний директором з дати держреєстрації і в той же день було подано до ДПС повідомлення про прийняття на роботу

Перша подія при експорті товару: як її визначити?

Компанія експортує товари за межі митної території України. Нерезидент оплатив аванс за товар. Коли буде виникати податкове зобов'язання у такій ситуації?

Облік та оподаткування придбання нового авто на підприємстві

Підприємство придбаває в юрособи новий легковий автомобіль. Які податки при цьому сплачуються та як його придбання відображається в бухгалтерському обліку?

ФОП змінює місце реєстрації: куди сплачувати податки та подавати звіти?

ФОП змінив місце реєстрації і має перейти до іншого району. Як звітуватися та сплачувати податки в такому випадку?

Коли власник нерухомості має сплатити додатково 25 тисяч грн податку?

За яких умов власник нерухомості має додатково сплатити 25 тис. грн податку? Якщо ФО має у власності декілька квартир (площа яких 50-60 кв. м.), сумарна площа яких перевищує 300 кв. м., чи потрібно здійснювати таку доплату?

Придбання товару у фізособи: ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Чи може фізособа - не підприємець продати товар юрособі? Відповідно юрособа, як податковий агент, сплатить ПДФО та ВЗ, та виплатить винагороду фізособі

Працівник звільняється під час відпустки без збереження зарплати: чи подавати ф. №1ДФ?

Працівники весь другий квартал перебували у відпустці без збереження зарплати. В червні вони звільнилися за власним бажанням. Чи потрібно подавати форму №1ДФ,оскільки там зазначається дата звільнення?

Доставка кур’єрами-ФОПами: чи потрібно ТТН?

Відповідно до договору продажу, продавець повинен доставити вантаж з одного міста кур'єром до «Нової пошти», далі в іншому місті забрати з «Нової пошти» і доставити клієнту. Кур'єри-ФОПи, доставки не одноразові, кур'єри працюють на власному автотранспорті. Чи потрібно в такому випадку виписувати ТТН і хто має її виписати?

Закупівля ФОП у населення б/в комп'ютерної техніки: якими первинними документами оформлювати?

Підприємець закуповує у населення комп'ютерну техніку, що була у використанні, ремонтує та потім продає. Які нюанси обліку у підприємця саме купівлі? Чи потрібні якісь первинні документи та звітність в такому випадку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»