• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як відобразити орендовані приміщення у формі №20-ОПП? 

ТОВ на ЄП орендує кілька офісних приміщень за однією адресою. Досі не подавали форму № 20-ОПП. Чи потрібно її подавати ТОВ-«єдиннику»? Чи можна відобразити всі приміщення одним рядком? Які штрафи за неподання форми № 20-ОПП? 

Записи в КОРО на підставі Z – звітів: чи можливий штраф? 

Чи потрібно з 01.08.2020 року записувати щоденно в КОРО рух готівки через РРО та щоденно підклеювати Z - звіт? Якщо все-таки щоденно підприємство записує рух готівки через РРО в КОРО та щоденно вклеює Z - звіт в КОРО, то чи буде за це штраф? 

Дата складання РК при зміні номенклатури 

ТОВ уклало договір на виконання БМР. На дату передоплати було складено і зареєстровано ПН. Після цього відбулася зміна поштової адреси об’єкта (тобто номенклатури послуг, що будуть постачатися), про що була укладена додаткова угода. На яку дату складати РК на зміну номенклатури? 

Нюанси заборони роботи за сумісництвом  

Чи може фахівець з публічних закупівель, який є уповноваженою особою, працювати за сумісництвом з матеріальною відповідальністю за матеріальні цінності? 

Резерв на оплату відпусток 

Чи потрібно вказувати у наказі про облікову політику метод визначення забезпечення для відшкодування майбутніх витрат на виплату відпусток працівникам, якщо з нового року змінено підхід до розрахунку? 

Як відобразити в декларації з ПДВ виправлення помилки – склали ПН на неплатника замість платника ПДВ?

30.06 отримали оплату, на яку випадково зареєстрували ПН на неплатника замість платника ПДВ. Помилку помітили у серпні, 12.08. було відправлено на реєстрацію ПН від 30.06. на правильного покупця та РК на неплатника. РК заблоковано. Подано документи на розблокування. Як відобразити ці дії в декларації з ПДВ?

Використання авто працівника у діяльності підприємства: податкові наслідки

Підприємство використовує автомобіль працівника, а тому видає працівнику паливну картку для заправки авто ПММ. Використання автомобіля підприємством документально не оформлене. Як це правильно оформити в обліку?

Графіки змінності за підсумованого обліку робочого часу

У ФОПа застосовується підсумований облік робочого часу. Працівникців ознайомлюють з графіками змінності за два тижні до введення їх в дію. Обліковий період місяць, є дотримання норм тижневого відпочинку. Чи відповідають дії нормам чинного законодавства? Чи слід щось змінити?

Особливості РК, ПН в разі зарахування передоплати в рахунок іншої поставки

ТОВ отримало передоплату та виписало ПН. В рахунок передоплати здійснене відвантаження товарів. Потім товари частково повернуто і погоджено зарахування залишку передоплати з поставкою інших товарів. На поставку інших товарів отримана доплата. Потім відвантажено ці інші товари. Які особливості виписки ПН та РК?

Виплата дивідендів: чи можна сплачувати за минулі роки?

Підприємство створено в 2014 році, звітує раз на рік. Було прийнято рішення виплатити дивіденди. За які роки можна нараховувати дивіденди? Коли можна нарахувати дивіденди, якщо декларація з податку на прибуток подається раз на рік?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»