• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Податок на землю для «єдинника» при наданні в оренду частини нерухомості 

Підприємство - платник ЄП має у власності і на балансі будівлю, частину з якої надає в оренду. Як потрібно в цьому разі сплачувати податок на землю, починаючи з 01.07.2020 року?

Допомога при народженні дитини від роботодавця 

Роботодавець виплачує працівнику матеріальну допомогу при народжені дитини (заява працівника, копія свідоцтва про народження). Чи входить така виплата до складу фонду оплати праці? Якими податками оподатковується? 

Як відкоригувати ПДВ, нарахований на медичні товари? 

Підприємство виготовило та реалізувало медичні маски з ПДВ, починаючи з 01.04.2020 р. Операції з постачання таких ЗІЗ звільняються від ПДВ. Як провести коригування у бухгалтерському та податковому обліку? Чи потрібно повертати ПДВ контрагентам? Як реєструвати ПН? 

Щорічна основна та щорічна додаткова відпустка для бухгалтера 

На підприємстві працює бухгалтер, якому встановлена іналідність ІІІ групи. Згідно з проведеною атестацією робочих місць бухгалтеру підтверджено щорічну додаткову відпустку за роботу в особливих умовах праці - 4 календарні дні. Чи має право бухгалтер на щорічну основну відпустку та щорічну додаткову відпустку?  

ПН за щоденними підсумками при продажу фізособам 

Підприємство продає продукцію фізособам (не ФОП). Спершу виписує рахунок, з яким фізособи йдуть до банку і там оплачують на рахунок підприємства. Потім продукція передається за накладаною. Чи правильно оформляються операції і чи можна виписувати ПН за щоденними підсумками? 

На яких рахунках обліковувати орендну плату?

Підприємство орендує приміщення та сплачує орендну плату, що підтверджується щомісячними актами виконаних послуг. Ці послуги за період з 2013 р. до 2015 р. віднесено на рахунок 39, замість рахунку 93. Наразі є накопичену суму на рахунку 39. Податкової перевірки за даний період не було. Як виправити?

Взаємозалік заборгованості: як оформити?

Які необхідно оформити документи, щоб закрити заборгованість з контрагентом, коли дебіторська та кредиторська заборгованості становлять однакові суми і немає можливості оплатити борг грошима?

Як продисконтувати валютну позику від нерезидента?

Підприємство отримало позику від нерезидента-засновника в доларах США. Строк погашення 31.12.2021р. Одноразове погашення в кінці терміну. Чи потрібно дисконтувати цю заборгованість? Як визначити дисконтну ставку? Які бухгалтерські проведення в обліку позичальника у іноземній валюті і національній? Як нараховувати курсові різниці на суму позики на дату балансу?

Як оголосити простій без компенсації втраченого заробітку?

Допомога надається роботодавцям, які не виплачували 2/3 окладу через простій. Але як оголосити простій без компенсації втраченого заробітку? Чи можливе одержання допомоги на підставі наказу про продовження простою, чи відпустки без збереження зарплати? Які строки та який порядок одержання довідки про сплату ЄСВ?

Як провести завдатки через РРО?

ФОП на ІІ групі ЄП планує працювати з РРО чи ПРРО. Працює за замовленнями. Часто отримує завдатки різного розміру. Як правильно здійснювати реалізацію через РРО із завдатками?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»