• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

У якому періоді розблокований РК включається до Декларації? 

РК виписано 29.09, 30.09 його відправлено на реєстрацію, яка була зупинена. 01.10. подано документи для розблокування. Реєстрацію було відновлено 08.10. Чи має право підприємство включити цей РК до Декларації з ПДВ за вересень? 

Компенсація директору витрат за оплату хмарних сервісів Google 

Підприємство використовує систему хмарних сервісів Google (електронна пошта), однак оплата за них здійснюється з особистої картки директора. В подальшому ця сума компенсується за авансовим звітом. В наявності лише рахунок від Google Ireland Limited. Які податкові наслідки такої операції? 

Вирахування штрафу за порушення правил паркування із зарплати працівника 

Компанія є власником автомобіля. В компанію прийшла постанова про стягнення адмінштрафу за порушення паркування. Компанія сплатила адмінштраф (510 грн), виписаний на відповідальну особу (керівника). Які податкові наслідки сплати цього штрафу компанією?  

ФОП отримав на себе допомогу по частковому безробіттю: чи подавати ф. №1ДФ? 

Чи подавати форму №1ДФ за ІІІ квартал 2020 р. ФОПу на спрощеній системі, який отримав допомогу по частковому безробіттю (найманих працівників не має)? 

Закінчився термін дії МСЕК: донарахування ЄСВ 

Згідно з довідкою МСЕК, працівнику встановлено інвалідність до 01.11.2020 р. 15.10.2020 р. йому виплачено відпускні за період з 19.10.2020 по 06.11.2020 рр. ЄСВ нараховано за ставкою 8,41%. Чи правильно те, що на всю суму відпускних нараховано 8,41%? Чи потрібно донарахувати ЄСВ за ставкою 22% за період з 1 по 6 листопада? 

Які податкові наслідки виникають при проведенні ліквідації нематеріальних активів?

Складено акти вибуття (ліквідації) об'єктів права інтелектуальної власності у складі НМА (ф. №НА-3). Об'єкти мають назву: розробка сайту (залишкова вартість - 5473,57 грн), розробка модулів до веб-сайту (залишкова вартість 9300,43 грн). Які податкові наслідки виникають при ліквідації НМА? Чи потрібно складати ПН?

Які об’єкти зазначати у ф. №20-ОПП підприємству, яке займається швацьким виробництвом?

На підприємстві, яке займається швацьким виробництвом, обліковуються, зокрема, такі ОЗ: комп’ютери, телефони, вивіска, система відеоспостереження, швейні машини, термопрес тощо. Чи потрібно це все зазначати у ф. №20-ОПП? Офіс та цех, що орендуються, зазначені в цій формі. Якщо будуть придбаватися нові ОЗ (швейні машини тощо), чи потрібно подавати ф. №20-ОПП?

Премія за попередній місяць нарахована в місяці відпустки за власний рахунок: чи включати її при розрахунку щорічної відпустки?

З 1 по 31 квітня працівник перебував у карантинній відпустці за власний рахунок, йому виплачена премія за березень, яка попала у розрахункову відомість квітня. Чи ввійде премія виплачена у квітні за березень до розрахунку середньої зарплати для оплати щорічної відпустки?

Трудова книжка невстановленого зразка

При прийомі на роботу працівник надав трудову книжку без серії та номеру, в тудовій книжці є записи з попередніх місць роботи. Чи можна приймати працівника з такою трудовою? Які наслідки, якщо прийняли працівника з такаю трудовою книжкою?

Чи накладається штраф за несвоєчасну реєстрацію «нульової» ПН за 2019 рік?

Чи передбачено штраф за несвоєчасну реєстрацію ПН на звільнену від ПДВ операцію (з кодом 09), яка була складена у 2019 році?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»