• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Помилка в даті податкової накладної: як виправити? 

Як виправити помилку в даті податкової накладної? 

Як неприбутковій організації обліковувати нецільові кошти? 

Неприбутковій організації надійшли кошти на її утримання, а не для фінансування конкретного проекту. Як такі кошти відобразити в обліку? 

Компенсація від перевізника за пошкоджений товар: що з ПДВ? 

Перевізник компенсував підприємству – платнику ПДВ 6000 грн за пошкоджений товар згідно з претензією. Як нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ та складати податкові накладні? 

Бухгалтерський облік зміни власника частки у підприємства 

Фізособа придбала у іншої фізособи частку в статутному капіталі підприємства. Як така операція відображається в обліку підприємства? 

Які податкові наслідки для фізособи, яка продає корпоративні права?

ТОВ має 2 учасника-фізособи з частками по 500 тис. грн. Частки вносилися до статутного капіталу ТОВ в грошовій формі. Тепер один учасник продає іншому свою частку за 1 грн. Які податкові наслідки виникають для учасників? 

Чи має мале підприємство додавати аудиторський висновок до фінзвітності за 2020 рік?

ТОВ відноситься до малих платників податку на прибуток з оборотом до 20 млн грн, подає фінзвітність за ф. №1-м. Чи потрібно такому платнику податку проводити аудит та додавати аудиторський висновок до фінзвітності за 2020 рік?

Помилка у показнику «кількості» ПН складених на передоплату: чи буде право на ПК?

Замовником було здійснено 3 часткових передоплати виконання робіт. Після цього підрядником було складено акт виконаних робіт на загальну суму. Підрядником у ПН на передоплату у графі «Кількість» було вказано «1». Які податкові наслідки відображення у декларації таких ПН замовником?

Недоплата ЄСВ до максимальної бази: виправлення

З 1 січня 2020 року в програмі 1С не були проведено зміни за максимальною сумою зарплати, на яку нараховується ЄСВ, тому протягом 6 місяців нараховували ЄСВ з 62 595 грн, а не з 70 845 грн, тобто недораховували суму ЄСВ. Як внести зміни щодо нарахування сум ЄСВ за 6 місяців та чи потрібно нарахувати та сплачувати пеню та штраф?

Передача авто комунальному підприємству: облік та оподаткування

Комунальне підприємство, власником якого є міська рада, отримує з її рішенням автомобіль, яке знаходиться на балансі іншого комунального підприємства, засновником якого є та ж міська рада. Який бухоблік безоплатного отримання авто та які податкові наслідки з ПДВ та податку на прибуток?

Дохід від суборенди землі у формі №1ДФ

Фізособа орендувала у міськради земділянку під будівлями, які перебувають у її власності. Будівлі передані в оренду, а земля під ними в суборенду ФГ. Суборендна плата за землю встановлена в розмірі її оренди, тому ФГ перераховувало цю плату безпосередньо до міськради. З якою ознакою доходу показувати у формі №1ДФ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»