• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Договір позички та форма №20-ОПП: чи подавати?

ТОВ бере у свого директора авто за договором позички. Чи потрібно подавати форму №20-ОПП? 

Виплата зарплати наперед

Чи можна 20 числа поточного місяця виплатити зарплату за весь поточний місяць? Якщо не можна, то які є штрафні санкції за таке порушення? 

Оренда приміщення у ФОПа та у фізособи: що з оподаткуванням? 

Юрособа на загальній системі оподаткування орендує приміщення у ФОПа та у фізособи. В обох випадках окремо від орендної плати здійснюється компенсація вартості комунальних послуг. Які особливості оподаткування такої компенсації? 

Чи буде штраф за донарахування ЄСВ до мінімального розміру за минулі періоди? 

Чи застосовуються штрафні санкції у разі донарахування ЄСВ до мінімального розміру внеску у жовтні за травень (у травні працівники отримували допомогу по частковому безробіттю та заробітну плату за фактично відпрацьований час, яка є менше "мінімалки")? 

Як відображати витрати щодо простроченого податкового кредиту?  

ТОВ, платник податку на прибуток і ПДВ, не змогло скористатися податковим кредитом (ПН не зареєстровані постачальниками чи заблоковані). Строк давності 1095 день за ним сплив. Як та в якому періоді списувати прострочений податковий кредит на витрати? 

Внесення в статутний капітал ОЗ: що в обліку?

Засновник створив статутний фонд 100 тис. грн, вніс його на рахунок новоствореного підприємства. Через пів року вирішив внести до статутного капіталу ще меблі та офісну техніку, яка була у нього в наявності. Як правильно оформити такий внесок та як відобразити його в обліку? 

Коду діяльності за КВЕД немає в реєстрі платників ЄП: що з оподаткуванням?

ФОП на ІІІ групі ЄП здійснює діяльність, коду діяльності за КВЕД якої немає в реєстрі платників ЄП, хоча в ЄДРПОУ цей код є. Як оподатковувати доходи від такої діяльності?

Оплата ФОПу за суборенду приміщення готівкою без її внесення на поточний рахунок: чи можна?

Чи можна орендодавцю - ФОПу – «єдиннику» (ІІ група) приймати оплату за суборенду приміщення від орендаря – ФОПа – «єдинника» (ІІ група) готівкою без наступного внесення на свій розрахунковий рахунок?

Як обрати одиницю виміру для послуг?

ФОП на ІІІ групі ЄП, платник ПДВ, надає послуги за кодами 38.11, 49.41 і 43.12. Для першого коду застосовував одиницю виміру «Послуга». Для другого і третього роботу машин рахували в «грн», роботу екскаватора в «годину». Чи правильні такі одиниці вимірювання?

Оклад при підсумованому обліку за відпрацьований за графіком час

На підприємстві ведеться підсумований облік робочого часу, обліковий період - місяць, працівникові встановлено оклад. Якщо за графіком працівник відпрацьовує всі дні, але годин роботи виходить менше, ніж встановлено законодавством за цей місяць (тобто роботодавець виставив йому менше годин). Йому потрібно все одно виплатити оклад?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»