• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи потрібен РРО, якщо кошти надходять з рахунку 2924, а еквайрингу немає? 

Підприємство надає житлово-комунальні послуги з кодом 81.10. Всі кошти надходять виключно на рахунок. Можливості сплачувати за послуги через сайт немає, договорів еквайрингу підприємство не підписувало. Але іноді кошти надходять з рахунку 2924. Чи потрібен РРО? Що вважається місцем надання послуги? 

Призупинення діяльності підприємства: що зі звітністю? 

Підприємство (юрособа, платник ПДВ) тимчасово (на невизначений час) припинило свою діяльність. В штаті тільки директор і бухгалтер. Чи можна закривати річну фінзвітність зі збитками? Які наслідки для підприємства? Якщо підприємство не проводить діяльність, чи подавати «пусту» звітність?  

Виправлення коду застрахованої особи в таблиці 6 Звіту з ЄСВ 

У жовтні були нараховані лікарняні за 12 к.д. У Звіті з ЄСВ у таблиці 6 відобразили лікарняні за кодом застрахованої особи "10", а зарплата відображена іншим рядком. Як виправити допущену помилку в таблицях 6 та 1 Звіту з ЄСВ?  

Оренда майна у формі №20-ОПП 

Юридична особа надає частину приміщення в оренду ФОПу. Чи можна вартість комунальних послуг включити до орендної плати? Як заповнювати графу 9 форми №20-ОПП у разі надання майна в оренду та отримання в оренду? 

Як подавати форму №20-ОПП за давні об’єкти? 

ТОВ має об’єкти оподаткування, створені до 2012 року. Раніше форма №20-ОПП за ними не подавалася. Чи потрібно було подавати? Чи будуть зараз штрафи, якщо подати? 

Як зрозуміти шосту ознаку фіктивності емітента цінних паперів?

У підприємства актив балансу - 449 534 тис. грн, зареєстрований статутний капітал - 165 002 тис. грн. Як проаналізувати ці дані з огляду на зміст пп. 6 п. 4 Положення №393?

Угода між підприємствами про внесення змін до акту виконаних робіт: що в обліку?

Замовник відмовляється в повному обсязі оплачувати не підписаний ним акт виконаних робіт (оплачено 500 грн з 700). Якщо сторони дійдуть згоди до підписання спільних первинних документів, то на підставі яких саме первинних бухдокументів можливо відобразити вказані госпоперації в бухобліку та податковій звітності?

Облік витрат, понесених на утримання майна під час карантину

Товариство, платник податку на прибуток та ПДВ, орендує два санаторії, надає санаторно-курортні послуги. У зв’язку з карантином знижено орендну плату. Для оптимізації витрат використовується лише санаторій №1. Як відобразити витрати на оренду та експлуатацію санаторію №2, якщо гості в ньому не проживали?

За яких умов заборгованість вважається безнадійною згідно з ПКУ?

Чи можна вважати заборгованість безнадійною (пп. 14.1.11. ПКУ), зважаючи на те, що виконавцем вжито всі можливі заходи щодо її стягнення (є рішення суду про відмову у стягненні), однак строк позовної давності не пройшов?

Пролонгація заборгованості: чи дисконтувати?

Засновники підприємства кілька разів протягом 2017 – 2019 років надавали підприємству поворотну фіндопомогу, яка постійно пролонговувалася із збільшенням суми і термінів повернення. Чи потрібно дисконтувати і як цього уникнути?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»