• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відпустка працівникам без збереження зарплати в 2021 року 

ТОВ надає стоматологічні послуги. Працівники бажають оформити відпустку без збереження зарплати з січня 2021 р. Чи правомірно наразі оформити відпустку без збереження зарплати на час карантину? На який період максимально її можна оформити та згідно з яким законом? 

Річний звіт ФОПа: заповнення таблиці 1 додатку 5 Звіту з ЄСВ 

Як заповнити таблицю 1 додатку 5 Звіту з ЄСВ для ФОП ("єдинника" або "загальника") в розрізі місяців, на які припадав карантин? Внески за ці місяці не сплачувалися 

Зміни в Порядку №100 щодо врахування премій при розрахунку середньої зарплати 

Працівник пішов у відпустку з 21 грудня 2020 р., а 24 грудня відбулося нарахування та виплата річної премії за 2020 р. Чи потрібно робити перерахунок відпускних працівнику та включати частину річної премії, яка припала на розрахунковий період у зв’язку зі змінами до Порядку №100? 

Облік та відображення у формі №1ДФ одноразової допомоги  

Отримано одноразову допомогу згідно з Законом №1071 та Постановою КМУ №1231. Як її правильно провести в обліку і відобразити у формі №1ДФ? Чи зобов’язане підприємство за рахунок власних коштів провести оплату за час простою, крім одноразової матдопомоги? 

Який період зберігання «Z-звітів»? 

РРО у роздрібній торгівлі. Протягом якого часу необхідно зберігати Z-звіти за терміналами? 

Сплата ЄСВ під час локдауну

З 8 по 24 січня 2021 р. підприємство на локдауні, виплатили працівникам по 8000,00 грн. З 4 по 6 працювали та з 25 по 31 – планують працювати, відповідно заробітна плата за відпрацьований час буде нарахована менше 6000 гривень. Як платити ЄСВ?

ФОП на ЄП ІІ групи отримує зарплату: чи платити ЄСВ?

ФОП на ЄП ІІ групи не веде підприємницької діяльності, але числиться директором на підприємстві, де йому нараховують зарплату більше мінімальної, на яку нараховують та сплачують ЄСВ. Чи можна не оплачувати ЄСВ з підприємницької діяльності?

Звітність ОСББ: куди подавати і у які строки?

ОСББ було створено 01.04.2020 року. Які звіти потрібно подавати, куди і у які строки?

Оплата праці за умов неповного робочого часу

Як оплачувати працю працівникам (за основним місцем роботи та за сумісництвом), у випадку місячної форми оплати праці, тобто встановленого окладу за посадою?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»