• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Заповнення звіту з ЄСВ «єдинником» за 2020 рік 

Як заповнюється звіт з ЄСВ «єдинником» за 2020 рік, зокрема, графи 3 та 4? 

Нюанси доплати за суміщення посад  

Коли директор у щорічній відпустці, чи можна на головбуха покласти виконання його обов'язків шляхом суміщення посад з доплатою головбуху посадового окладу директора в місяці суміщення? 

Чи потрібно дисконтувати прострочену заборгованість? 

Підприємством 03.01.2020 року було отримано ПФД із терміном повернення до 02.01.2021 р. Наразі ПФД не було повернуто. Чи потрібно дисконтувати таку заборгованість? 

Відгул за роботу у святковий день 

Чи можна надавати працівнику відгул при підсумованому обліку робочого часу у зв'язку з роботою у святковий день напередодні самого святкового дня чи лише після відпрацьованого робочого дня у святковий день? 

Як отримати бюджетне відшкодування з ПДВ? 

Підприємство має накопичене від’ємне значення з ПДВ у зв’язку з експортом продукції. Чи має підприємство право на відшкодування ПДВ та як отримати таке відшкодування? 

 ФОП на ІІ групі ЄП отримує зарплату: чи платити ЄСВ?

ФОП на ІІ групі ЄП не веде підприємницької діяльності, але числиться директором на підприємстві, де йому нараховують зарплату більше мінімальної, на яку нараховують та сплачують ЄСВ. Чи можна не оплачувати ЄСВ з підприємницької діяльності?

Чи потрібно нараховувати амортизацію після придбання будівлі?

Юрособа в 2017 році придбала нежитлове приміщення, однак амортизація не нараховувалась. У 2020 році будівлю здано в оренду (розпочато нарахування амортизації). Чи потрібно нараховувати амортизацію з 2017 року? Чи може підприємство у декларації з податку на прибуток відображати від’ємне значення?

Правила складання ТТН та видаткової накладної

Який порядок заповнення ТТН та видаткової накладної? Які обов’язкові реквізити цих документів? Чи допустимо заповнювати ТТН частково друкарським способом, а частково - від руки? Які помилки призводять до визнання цих документів недійсними?

Розрахунковий період для компенсації

Працівниця прийнята 03.02.2020 р. на роботу. 22.01.2021 року звільняється. Який розрахунковий період брати?

Чи реєструватися платником ПДВ?

Підприємство (податок на прибуток) надає послуги Call-центру. Основний КВЕД 63.99 «Надання інших інформаційних послуг, н.в.і.у.». Послуги надаються за допомогою телефонів та комп’ютерної техніки. Замовник - нерезидент з місцем реєстрації за межами України. Обсяг доходу за 2020 рік перевищує 1 млн грн. Чи потрібно реєструватись платником ПДВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»