• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як та коли подавати єдину звітність з ПДФО та ЄСВ? 

За якою формою подавати звітність з ЄСВ та ПДФО в 2021 році? Чи роботи це щомісяця, чи раз в квартал? 

Електронна квитанція для оформлення авансового звіту 

Підзвітна особа розрахувалася корпоративною карткою за послуги доставки вантажу компанією «Нова пошта». Чи достатньо електронної квитанції від «Нової пошти» для оформлення звіту? 

Запис до трудової книжки про сумісництво  

Як внести запис до трудової книжки про роботу за сумісництвом?  

Який ліміт готівкових операцій встановлений для розрахунків між ФОП та фізособою? 

При реалізації товару ФОП отримує аванс від покупця готівкою. Який ліміт готівкових операцій встановлений для розрахунків між ФОП та фізособою?  

Яка відповідальність за подання помилкової фінзвітності? 

У 2019 році допущено помилку, яка вплинула на нерозподілений прибуток (в сторону зменшення зобов’язання) при її виправленні у 2020 році. На яку дату здійснювати виправлення помилки у 2020 році? Яка відповідальність передбачено за такі помилки? 

Встановлення неповної зайнятості: за заявою чи наказом?

Чи повинні працівники писати про встановлення неповного робочого часу, чи достатньо наказу? Чи деталізувати у документах години роботи працівників?

ПДФО та ВЗ з вартості навчання працівників

ТОВ приєдналося до міжнародної групи підприємств, в якій обов’язкове спілкування англійською. ТОВ буде оплачувати таке навчання працівників. Чи потрібно таку оплату оподатковувати ПДФО та ВЗ?

Імпорт без ввезення та експорт без вивезення: які особливості?

Підприємство закуповує товар в Китаї та перепродає польському покупцю без завезення товару на митну територію України. Які податкові наслідки цієї операції та як це оформлюється документально?

Надання додаткової соціальної відпустки на дітей

Працівниця прийнята на роботу до ФОПа 01.11.2018 року та працює до цього часу. Вона розлучена та має двох дітей - близнюків (дата народження - 27.05.2004 р.). Правом на додаткову відпустку на дітей не користувалася. Чи має вона право скористатися цією відпусткою (компенсація) та скільки днів за весь період роботи у ФОПа їй належить?

Чи повинен підприємець відображати в Додатку №4ДФ співпрацю з підприємцем?

Чи повинен ФОП на ЄП подавати Додаток 4 єдиної звітності, якщо немає найманих працівників, працює з іншими ФОПами, які надають йому різні послуги? Яке законодавче підгрунття, штрафи за неподання?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»