• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можна у декларації з податку на прибуток виправити давнє порушення? 

Підприємство у 2017 році помилково не включило до доходів безнадійну кредиторську заборгованість. Але декларація за 2017 рік була збитковою, тому такі доходи тільки зменшать збитки. За наступні роки, 2018 – 2020 рр. були також збитки, декларація подавалася поквартально. За 2021 р. подаватиметься річна декларація. Як виправити помилку? 

Послуги, надані експедитором: облік та оподаткування 

Підприємство надає нерезиденту транспортно-експедиційні послуги та послуги з перевезення товару. Як в обліку відображаються надані послуги? Як такі послуги оподатковуються ПДВ та податком на прибуток?  

Директор працює один на підприємстві: чи можливе вільне відвідування роботи? 

Директор працює один на підприємстві. Чи можна платити компенсацію замість надання відпусток та чи можливе вільне відвідування директором роботи?  

Штраф за неподання звіту про контрольовані операції 

Дохід підприємства за 2020 р. - 227 млн грн. Дохід від реалізації нерезиденту - пов’язаній особі - 976500 грн. За критеріями, операція не є контрольованою. Чи може податкова під час перевірки вважати ціни заниженими і перерахувати дохід? Чи можуть в такому разі накласти штраф? 

Чи будуть штрафи за незаповнення рядка 10.4 декларації з ПДВ? 

ФОП - платник ЄП та ПДВ придбаває у постачальника - неплатника ПДВ продукцію, яку продає (з ПДВ). Але рядок 10.4 декларації з ПДВ не заповнювався. Чи будуть штрафи за незаповнення цього рядка? 

Списання простроченої безнадійної дебіторської заборгованості

У 2017 р. підприємство помилково нарахувало резерв сумнівних боргів. Чи можна зараз за рахунок цього резерву списати безнадійну дебіторську заборгованість, строк позовної давності за якою сплив у 2019 році? Підприємство є платником ПДВ і податку на прибуток, застосовує коригування на податкові різниці

Як змінити обсяги пального за певним кодом УКТ ЗЕД в СЕА РП?

Необхідно провести змішування на АЗС залишків пального, тобто збільшити обсяг за певним кодом УКТ ЗЕД та зменшити за іншим кодом УКТ ЗЕД одного виду палива. Для цього потрібно скласти заявку на поповнення (коригування) залишку пального (з мінусом одного і з плюсом другого). Чи потрібно ще зареєструвати АН: одну на збільшення палива за певним кодом УКТ ЗЕД, а другу на зменшення за іншим кодом УКТ ЗЕД?

Чи потрібно з 01.03.2021 року у ПН зазначати ім’я та прізвище підписанта?

У новій формі ПН реквізит з даними підписувача «ініціали та прізвище» замінили на «власне ім’я та прізвище». Чи буде помилкою заповнювати ПН за старим порядком, якщо підписант має КЕП, в якому повністю вписано його ім’я, прізвище та по батькові?

Послуги на регулярній основі: як складати ПН?

Постачальник надає регулярні послуги (перевезення відправлень) на умовах післяплати. Рахунки виставляються постфактум на загальну суму послуг за попередні 10 днів, ПН на суму та дату рахунку без відмітки про зведеність. Частина виставлених рахунків і ПН в поточному періоді включає послуги, надані в попередньому періоді. Чи є підстави включати такі ПН до податкового кредиту?

Чи можлива часткова виплата компенсації при звільненні?

Звільняється директор, який 10 років не був у відпустці. При остаточному розрахунку нараховувати компенсацію за невикористану відпустку потрібно за всі 10 років? Якщо ТОВ в день звільнення перерахує всі належні податки до бюджету з нарахованої йому суми, а розрахунок проведитеме частково, у зв'язку з відсутністю грошей, чи будуть штрафні санкції, якщо директор не звертатиметься до суду? 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»