• Посилання скопійовано

Форум для бухгалтерів бюджетних установ

Чим можна замінити санкційне ПЗ для обліку в державних установах, аби уникнути штрафів з 01.01.2018 року?

На ці питання намагалися знайти відповіді на грудневому дискусійному Форумі для бухгалтерів та кадровиків бюджетних установ, який відбувся в Києві за підтримки Державного Агентства з питань електронного урядування та генерального інформаційного партнера ISpro.

На цьому практичному майданчику зібралися понад 120 представників органів державної влади та спікери від провідних бізнес-гравців – розробників систем автоматизації обліку. 

Головним меседжем у виступах спікерів була пропозиція автоматизувати всі без винятку процеси бюджетного обліку в бюджетних установах на єдиній системі, але наразі найбільш гострим залишається питання в першу чергу заміни систем для провадження бухгалтерського обліку, розрахунку зарплати та обліку кадрів.

У кожного з виробників – свої переваги, всі представлені системи відповідають вимогам до так званих ERP-систем, однак в цілому відчувалося, що системи ISpro та IT-Enterprise  почуваються найвпевненіше в даному секторі, мають як і серйозні портфоліо вже впроваджених проектів в бюджетних установах (ISpro) чи державних підприємствах (IT-Enterprise), так і розуміння проблематики в цілому.

ISpro позиціонується як більш доступний системний софт в плані ціни серед ERP-аналогів, в тому числі і тому, що пропонує значні поступки в ціні на софт та супровід. Назагал, ISpro – система, що має найбільший досвід впровадження саме в бюджетних установах та центральних органах виконавчої влади, зокрема на її основі автоматизовано господарсько-фінансову діяльність КМДА, інших місцевих та обласних органів влади (проект Е-місто), більшість проектів з обліку кадрів та праці в міністерствах та відомствах ведеться в ISpro. 

Піднімалося на Форумі і питання безпечного переносу даних та переходу на іншу систему з  огляду на унікальність процесів в кожній структурі. Відповідь ISpro проста та симетрична: всі дані будуть акумульовані, збережені в добре відомому форматі DBF та імпортовані в нову систему. І з початку дії санкцій в багатьох бюджетних установах це вже відбулося, ЦОВВ перейшли на впровадження того функціоналу ISpro, який сприяє вдосконаленню їхньої діяльності.

Участь у Форумі також взяли Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування, Юрій Назаров, керівник ІТ-департаменту КМДА, представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та СБУ.

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Семінари і конференції

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Семінари і конференції»