• Посилання скопійовано

Нові вимоги щодо отримання інформації від страховика-нерезидента при укладенні договору

Розпорядження Держфінпослуг від 12.01.2012 р. №27 «Про внесення змін до Порядку та вимог щодо здійснення посередницької діяльності на території України з укладання договорів страхування зі страховиками-нерезидентами» та від 12.01.2012 р. №26 «Про внесення змін до Вимог до порядку укладання договорів із страховиками-нерезидентами»

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг розпорядженням від 12.01.2012 р. №27 внесла зміни до Порядку та вимог щодо здійснення посередницької діяльності на території України з укладання договорів страхування зі страховиками-нерезидентами (розпорядження Держфінпослуг від 25.10.2007 р. №8170) та до Вимог до порядку укладання договорів із страховиками-нерезидентами (розпорядження Держфінпослуг від 01.11.2007 р. №8197).

Так, страховий посередник до укладення договору страхування/перестрахування зі страховиком-нерезидентом надає особі, яка має намір укласти договір страхування/перестрахування зі страховиком-нерезидентом, інформацію у письмовій формі, окрім іншого, про те, що держава, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, не включена до переліку офшорних зон, визначеного згідно із законодавством України. А на особу, що підписує договір з страховиком-нерезидентом, відповідно, покладається обов’язок отримання від останнього зазначеної інформації.

Крім того, у разі здійснення перестрахування вимога щодо членства у Світовій організації торгівлі держави, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, не застосовується. Як і не застосовується вимога щодо отримання письмової інформації від страховика-нерезидента відносно членства у СОТ держави, в якій він зареєстрований.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»