• Посилання скопійовано

В Україні узаконили валютні позики

Верховний суд ухвалив рішення, згідно з яким позичати гроші (не у банків) тепер можна не лише у гривнях, а й у будь-якій іноземній валюті

Якщо раніше це питання було визначено неоднозначно, то тепер фізособи та підприємства отримали повне право давати у борг на власний розсуд, розповів старший партнер адвокатської контори «Кравець, Новак і партнери» Ростислав Кравець.

Правознавець пояснює, що залишилося неврегульованим питання відсотків позики. Мало того, формально Верховний суд дав зелене світло фінансовим махінаторам.

«Для тих капіталів, які перебувають у тіні, це рішення Верховного суду дає додаткові можливості для відмивання грошей і їх легалізації. Можна оформити договір, що я позичаю тисячу доларів під тисячу відсотків на годину. Вважайте, що таким чином я законно заробив за короткий час мільйон доларів. Звичайно, з цієї суми потрібно буде заплатити 17% прибуткового податку. Але решта суми стала «білою» і легальною», -- пояснив юрист.

Нагадаємо, банкам з 2009 року заборонено видавати населенню валютні кредити.

Джерело: Коментарі

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»