• Посилання скопійовано

Встановлено правила електронної взаємодії між респондентами і Нацбанком

Постанова Правління НБУ від 11.07.2012 р. №290 «Про затвердження Правил електронної взаємодії між респондентами та Національним банком України»

Правління Нацбанку затвердило Правила електронної взаємодії між респондентами та Національним банком України (Постанова Правління НБУ від 11.07.2012 р. №290).
Ці Правила регламентують обмін захищеними електронними документами між респондентами та Нацбанком через мережу Інтернет.
НБУ визначає адресу електронної скриньки (e-mail) порталу НБУ, телефони технічної підтримки та поширює цю інформацію через сторінки Офіційного інтернет-представництва Національного банку України у розділі «Портал електронної взаємодії».
Цикл обміну захищеними електронними документами складається з файла, який надсилається ініціатором обміну адресату, повідомлення про доставку та двох квитанцій, які свідчать про результат отримання файла повідомлення.
Повідомлення про доставку свідчить про дату і час отримання файла повідомлення адресатом.
Респонденту для обміну даними з Національним банком необхідно мати:
— доступ до Інтернету та можливість відправлення та приймання файлів обміну у форматі транспортного повідомлення згідно з р. V цих Правил;
— програмне забезпечення, призначене для створення і оброблення файлів обміну респондентом згідно з р. III цих Правил;
— засіб криптографічного захисту інформації (КЗІ), що має сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»