• Посилання скопійовано

Монетний двір Нацбанку став карбувати гривні у 2 зміни

Банкнотно-монетний двір Національного банку України з 1 вересня 2012 року почав працювати в дві зміни. Про це повідомило інформоване джерело в НБУ

За словами співрозмовника агентства, з 1 вересня 2012 року Банкнотно-монетний двір працює у дві зміни. Зокрема, в Монетному дворі збільшився обсяг виробництва оборотних копійок. І там почали карбувати монети з 7:30 до 15:30 в першу зміну, і з 15:00 до 23:00 у другу зміну.

На Фабриці банкнот люди працюють з 8:00 (8-годинний робочий день, плюс обід) до 16:00 - перша зміна, і друга з 15:15 до приблизно 23:00.

Відразу після завершення Євро-2012 на Банкнотно-монетному дворі НБУ активізується робота з друкування додаткової маси української валюти.

Джерело повідомляло, що працівників, причетних до друку української гривні, масово відправляли у відпустки, щоб в середині літа вони змогли почати роботу.

На уточнююче запитання, з чим пов'язана така активізація Банкнотно-монетного двору, співрозмовник зазначив, що серед можливих причин - виділення Ощадбанку близько 6 млрд грн, на виплату грошей вкладникам.

Крім того, він зазначив, що Україна має великі зовнішні борги, за якими доведеться скоро здійснювати чималі виплати.

Джерело: УНН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»