• Посилання скопійовано

Надходження експортерів в інвалюті, що надійшли 1 липня, підлягають обов'язковому продажу 4 липня

НБУ повідомив, що 2 липня 2016 р. Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України для уповноважених банків не працює

Надходження експортерів в інвалюті, що надійшли 1 липня, підлягають обов'язковому продажу 4 липня

Нацбанк повідомив, що 2 липня 2016 року Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України для уповноважених банків не працює.

У зв'язку із цим, надходження в іноземній валюті, які надійшли 1 липня 2016 року, підлягають обов'язковому продажу 4 липня 2016 року.

2 липня 2016 року не враховується в розрахунок строку, протягом якого кошти мають обліковуватись на окремому аналітичному рахунку балансового рахунку 2900 "Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку" (далі - рахунок 2900) для купівлі інвалюти.

Тобто 4 липня 2016 року уповноважені банки здійснюють купівлю іноземної валюти за рахунок коштів в гривнях, які попередньо зараховані на рахунок 2900 до 1 липня 2016 року (включно).

Що стосується операцій, інформація щодо яких подається до Нацбанку для підтвердження можливості їх здійснення відповідно до пп. 15 п. 6 Постанови №342, то 2 липня 2016 року банки не формують реєстр операцій за дорученнями клієнтів із купівлі іноземної валюти/перерахування за межі України іноземної валюти/перерахування коштів у гривнях на користь нерезидентів через кореспондентські рахунки банків-нерезидентів у гривнях, відкриті в уповноважених банках/перерахування коштів, що здійснюється на користь нерезидентів через філії уповноважених банків, відкриті на території інших держав (далі - реєстр), та не подають його до НБУ.

Операції, інформація щодо яких включена до реєстру, який був поданий до НБУ: 30.06.2016 підтверджуватимуться Нацбанком 04.07.2016, а 01.07.2016 р. – 05.07.2016 р.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»