• Посилання скопійовано

Нацбанк вніс зміни до переліку платних видів банківських послуг

Запроваджується декілька нових видів послуг у сфері розрахунково-касового обслуговування, реєстрації, ліцензування та розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів системи "Український платіжний простір"

Нацбанк вніс зміни до переліку платних видів банківських послуг

Таке рішення затверджене постановою Правління Національного банку від 28.07.2016 р. №360 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Зокрема, Постановою запроваджується декілька нових видів послуг та тарифів на ці послуги у сфері розрахунково-касового обслуговування, реєстрації та ліцензування та розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів Національної платіжної системи "Український платіжний простір" (далі – НПС "ПРОСТІР").

"Ці зміни дозволять удосконалити тарифну політику та актуалізувати послуги Національного банку згідно з нормативно-правовими актами регулятора, – зазначив директор Департаменту платіжних систем і інноваційного розвитку Національного банку України Сергій Шацький. – Ми також сподіваємося, що доступні тарифи на послуги НПС "ПРОСТІР" стимулюватимуть зростання безготівкових розрахунків із використанням усіх видів електронних платіжних засобів, а також заохотять учасників ринку збільшувати обсяг емісії платіжних карток цієї системи".

У зв’язку з проведеним ребредингом та зміною назви НСМЕП на НПС "ПРОСТІР" було внесено відповідні зміни до найменувань послуг, що надаються НПС "ПРОСТІР".

Також постановою виключено з переліку окремі послуги. Ці зміни зумовлені припиненням експлуатації НСМЕП на базі національних стандартів.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»