• Посилання скопійовано

Нацбанк пропонує конкретизувати порядок допуску юросіб до ринку надання послуг з інкасації

Національний банк пропонує для громадського обговорення проект постанови "Про затвердження Змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації"

Нацбанк пропонує конкретизувати порядок допуску юросіб до ринку надання послуг з інкасації

Цей Проект передбачає внесення змін та доповнень до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації, затвердженого постановою Правління НБУ від 24.12.2015 р. № 926.

Метою розроблення Проекту є конкретизація порядку допуску небанківських установ – юридичних осіб до ринку надання послуг з інкасації і сприяння максимально прозорому здійсненню ними такої діяльності в межах законодавства України та нормативно-правових актів НБУ.

Його підготовка зумовлена необхідністю вдосконалення вимог чинного нормативно-правового акту, спрощення процедури отримання ліцензії, уточнення процедури видачі копії ліцензії, врегулювання інших питань тощо.

Зокрема Проектом передбачається:

- що наявний в юридичної особи оперативний автотранспорт може бути не тільки власним, але й орендованим (строк оренди не менше ніж один рік) або придбаним у фінансовий лізинг;

- уточнення вимог щодо наявності бездоганної ділової репутації в керівників юридичної особи та підрозділу інкасації;

- визначення порядку видачі ліцензії на основі прийняття рішення Правління Національного банку України щодо видачі ліцензії конкретній юридичній особі;

- установлення порядку видачі копії ліцензії юридичній особі замість виданої раніше та втраченої або пошкодженої та визначення оплати за видачу копії ліцензії;

- уточнення порядку призупинення, поновлення, відкликання та анулювання дії виданої ліцензії.

Проект розміщено для громадського обговорення на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»