• Посилання скопійовано

Запрацював сайт платіжної системи "ПРОСТІР"

У Національної платіжної системи “ПРОСТІРˮ у жовтні 2016 року з’явився власний промо-сайт

 Запрацював сайт платіжної системи "ПРОСТІР"

Веб-адреса сайту НПС “ПРОСТІРˮ: http://prostir.gov.ua

Сайт містить детальну інформацію про НПС “ПРОСТІРˮ, що може бути корисна як громадянам (користувачам платіжних карток), так і бізнесу (банкам, іншим фінансовим установам а також торговцям, які приймають оплату за товари і послуги безготівково).

Промо-сайт НПС “ПРОСТІРˮ 19 жовтня 2016 року презентували директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Сергій Шацький і керівник проектів та програм цього департаменту Роман Гартінгер.

За словами Сергія Шацького, національна платіжна система стабільно розвивається і розширює платіжну інфраструктуру для прийому платіжних карток.

“Учасниками НПС “ПРОСТІРˮ сьогодні є 45 банків. Загальна кількість платіжних карток становить майже 1,1 млн штук, з них близько 20% активних. Ми постійно збільшуємо кількість банкоматів, що приймають нашу картку, з початку цього року вона збільшилася до 91% від загальної кількості банкоматів у країні (на початок 2016 року - близько 80%). Також близько 75 % POS-терміналів на ринку вже можуть обслуговувати наші платіжні карткиˮ, – сказав він.

Сергій Шацький повідомив, що тарифна політика національної платіжної системи дуже приваблива та конкурентна:

  • учасникам гарантується низька вартість вступу та обробки операцій,
  • швидке приєднання до системи,
  • відсутня плата за наявну емісію платіжних карток та за відкриття/супроводження рахунків у розрахунковому банку,
  • страховий депозит номінований у національній валюті.

Він додав, що у НПС “ПРОСТІРˮ вже запроваджені технології безконтактної оплати і електронної комерції.

У подальших планах - розвиток P2P-переказів, співпраця з операторами мобільного зв'язку щодо випуску електронних грошей та стимулювання мікроплатежів.

Як розповів керівник проектів та програм Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Роман Гартінгер, сайт було створено власними силами фахівців Національного банку. На ньому у форматі “запитання-відповідь” розміщена інформація, що може зацікавити різні цільові аудиторії (фізичних осіб, банки, торговців). Також представлені останні статистичні показники діяльності системи, новини, інтерактивна карта банкоматів тощо.

“Цей сайт сьогодні є своєрідною візитівкою національної платіжної системи і першим кроком до створення корпоративного сайту НПС “ПРОСТІРˮ, розробка якого разом з мобільним додатком є в наших подальших планахˮ, - зауважив він.

Презентація "Український платіжний ринок. НПС ПРОСТІР"

 ">

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»