• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Інструкції з бухобліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України

Національний банк України врегулював бухгалтерський облік операцій з вбудованими похідними фінансовими інструментами в банках України

Внесено зміни до Інструкції з бухобліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України

Про це йдеться у відповідній постанові Правління НБУ від 09.12.2016 р. №409 "Про затвердження Змін до Інструкції з бухгалтерського обліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України".

Постанова  запроваджує необхідне визначення вбудованого похідного інструменту відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності у бухгалтерському обліку банків. Адже за результатами аналізу операцій банків з похідними фінансовими інструментами і їх відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ виникла потреба у внесенні змін до зазначеного нормативно-правового акту, а саме в частині визначення вбудованого похідного інструменту та правил його відображення в обліку.

Згідно з постановою, вбудований похідний інструмент – це компонент гібридного інструменту, який також включає основний договір про непохідний інструмент, результатом чого є варіювання деяких грошових потоків від комбінованого інструменту.

Урегулювання операцій з похідними фінансовими інструментами в банках дозволить користувачам отримувати достовірну інформацію про відображення в бухгалтерському обліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України відповідно до МСФЗ з метою прийняття економічних рішень.

Постанова набирає чинності 19 грудня 2016 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»