• Посилання скопійовано

НБУ розробив порядок відкриття, використання і закриття рахунків умовного зберігання (ескроу)

Оприлюднено проект постанови НБУ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України"

НБУ розробив порядок відкриття, використання і закриття рахунків умовного зберігання (ескроу)

У зв’язку зі змінами в українському законодавстві Нацбанк розробив проект постанови Правління НБУ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (далі – Проект).

Проект підготовлений з урахуванням вимог Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах", яким:

  • запроваджено новий вид рахунку – рахунок умовного зберігання (ескроу);
  • визначено операції, які можуть здійснюватися за рахунком умовного зберігання (ескроу);
  • передбачено здійснення звернення стягнення на предмет обтяження, яким є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку, шляхом договірного списання за платіжною вимогою обтяжувача.

Цей документ надасть можливість врегулювати такі питання:

- порядок відкриття, використання і закриття рахунків умовного зберігання (ескроу);

- здійснення звернення стягнення на предмет обтяження, яким є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку, шляхом договірного списання за платіжною вимогою обтяжувача.

Проектом передбачено внесення змін до:

- Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою НБУ від 12.11.2003 р. № 492;

- Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою НБУ від 21.01.2004 р. № 22.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 01 жовтня 2017 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: 682TRP@U0H0.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»