• Посилання скопійовано

НБУ ініціює підвищення ліміту за операціями, що підпадають під фінмоніторинг

Нацбанк планує збільшити ліміт за операціями, що підпадають під обов'язковий фінансовий моніторинг, з 150 тис. гривень до 300 тис. гривень

НБУ ініціює підвищення ліміту за операціями, що підпадають під фінмоніторинг

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю в Українських Новинах з директором департаменту фінансового моніторингу Національного банку Ігором Березою.

За його словами, ця пропозицію входить в законопроект, який зараз розробляється Нацбанком спільно з Міністерством фінансів і Державною службою фінансового моніторингу.

Ігор Береза повідомив, що до роботи над законопроектом залучені також міжнародні експерти.

Зараз до роботи вже приступили 2 експерта.

Чиновник висловив сподівання, що законопроект буде внесений до парламенту до кінця року.

Нагадаємо, НБУ дозволив банкам вибирати агентів для ідентифікації і верифікації клієнтів-фізосіб. Відтепер банки зможуть наймати третіх осіб для перевірки достовірності інформації, наданої фізичною особою. Перш за все це буде стосуватися громадян, які бажають отримати позику.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»