• Посилання скопійовано

Нацбанк розробив рекомендації для спрощення процесу реєстрації міжнародних платіжних систем-нерезидентів

Нацбанк розробив Рекомендації щодо подання документів для узгодження умов та порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є нерезидент

Нацбанк розробив рекомендації для спрощення процесу реєстрації міжнародних платіжних систем-нерезидентів

Нацбанк пояснює, що метою створення цього документу є підтримка партнерських взаємин з учасниками платіжного ринку та спрощення процесу підготовки документів, що відповідно до законодавства подаються Національному банку України для реєстрації міжнародної платіжної системи-нерезидента.

Рекомендації містять:

  • порядок оформлення та подання документів до Національного банку;
  • опис положень, які повинні містити документи;
  • перелік законодавчих актів України та документів міжнародних організацій, які необхідно використовувати з метою подання документів для узгодження умов та порядку діяльності міжнародної платіжної системи.

Нагадаємо, що платіжні організації міжнародних платіжних систем мають право здійснювати діяльність в Україні виключно після їх реєстрації шляхом унесення відомостей про них до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури (далі – Реєстр), який веде НБУ.

НБУ здійснює внесення відомостей до Реєстру щодо міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є нерезидент, після узгодження умов та порядку діяльності цієї платіжної системи в Україні.

Порядок узгодження НБУ умов та порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи встановлений Положенням №43.

Наразі в Реєстрі містяться відомості щодо 10 міжнародних платіжних систем-нерезидентів, з них:

  • 3 міжнародні карткові платіжні системи;
  • 7 міжнародних систем переказу коштів.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»