• Посилання скопійовано

Незабаром для банків з'являться вимоги щодо надання електронних послуг

Нацбанк розробив вимоги до кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг у банківській системі

Незабаром для банків з'являться вимоги щодо надання електронних послуг

Нацбанк визначив та пропонує для громадського обговорення вимоги до кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг у банківській системі, внесених до Довірчого списку за поданням засвідчувального центру.

Відповідні вимоги містить проект постанови Правління НБУ «Про затвердження вимог до кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, внесених до Довірчого списку за поданням засвідчувального центру».

Проект розроблений на виконання норм Закону «Про електронні довірчі послуги», що набув чинності 7 листопада 2018 року.

Проектом визначаються організаційні умови створення кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг у банківській системі України та кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг підчас здійснення переказу коштів (учасників платіжних систем), а також організаційні, технічні та технологічні вимоги, яких повинні дотримуватися надавачі та їх відокремлені пункти реєстрації у своїй діяльності.

Нагадаємо, що відповідно до Закону «Про електронні довірчі послуги» НБУ створює засвідчувальний центр для забезпечення внесення до Довірчого списку кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг у банківській системі України та кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг під час здійснення переказу коштів (учасників платіжних систем).

Зауваження та пропозиції до Проекту прийматимуться до 11 березня 2019 року на поштову або електронну адреси НБУ.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Нацбанк України, управління безпеки інформації Департаменту безпеки.

Електронна адреса: 22SPRA@U1H0, Roman.Proskurovskyi@bank.gov.ua

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»