• Посилання скопійовано

У НБУ розповіли, з якими схемами доводиться стикатися відділу фінмоніторингу (інфографіка)

Як повідомляють фахівці НБУ, попит на нелегальне переведення в готівку коштів в Україні не зник. Більш того, дехто шукає нові можливості, нерегульовані сфери. Які схеми виявив відділ фінансового моніторингу?

У НБУ розповіли, з якими схемами доводиться стикатися відділу фінмоніторингу (інфографіка)

Як розповів Finance.ua на MFO ANTISUMMIT 2019 заступник директора Департаменту, начальник Управління фінансового моніторингу НБУ Віталій Черняк, Нацбанк бачить реальні поліпшення на банківському ринку країни з 2018 року.

Але незважаючи на це, сьогодні попит на нелегальне переведення в готівку коштів в Україні не зник. Більш того, дехто шукає нові можливості, нерегульовані сфери. З банківського сектору «погані операції» стали переходити на інші ринки.

«Поки в Україні тіньова економіка 40-50%, буде залишатися попит на нові схеми. Поки ми не навчимо банки і мікрофінансові організації (МФО) більш уважно вибирати клієнтів, ситуацію змінити буде вкрай складно», – зазначає Черняк.

За словами начальника Управління фінансового моніторингу НБУ, банки почали застосовувати більш комплексні заходи контролю, які краще забезпечують виявлення і контроль відповідних загроз. Небанківські фінустанови поки що застосовують більш вузьке коло заходів для мінімізації виявлених ризиків.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»