• Посилання скопійовано

Які банки планує перевірити НБУ у 2020 році?

Нацбанк оприлюднив річний план перевірок банків на 2020 рік

Які банки планує перевірити НБУ у 2020 році?

Національний банк України у 2020 році запланував проведення інспекційних перевірок у 45 банках.

План інспекційних перевірок було складено на підставі ризик-орієнтованого підходу. Ризик-орієнтований підхід враховує приналежність банку до певної категорії з урахуванням його розміру в банківській системі, характеру та складності операцій, рівня ризиків, притаманних його діяльності, а також на підставі визначеної загальної оцінки SREP (Supervisory Review and Evaluation Process).

У 2020 році Національний банк також продовжить проводити і позапланові перевірки, необхідність яких визначатиметься на підставі наглядових дій в рамках системи раннього реагування. До переліку фінансових установ, в яких пройдуть у 2020 році планові інспекційні перевірки, увійшли 45 банків:

  • у I кварталі: АБ "УКРГАЗБАНК", ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК", АТ "БАНК СІЧ", АТ "КІБ", АТ "РВС БАНК", ПАТ "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ", АТ "АЙБОКС БАНК", Полікомбанк, АТ "ЄПБ", АТ "БТА БАНК";
  • у II кварталі: АТ АКБ "Львів", АТ "ПІРЕУС БАНК МКБ", АТ "ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК", АТ "БАНК ФОРВАРД", АТ "Місто Банк", АТ "СЕБ КОРПОРАТИВНИЙ БАНК", АТ "КРЕДИТВЕСТ БАНК", АТ "УКРБУДІНВЕСТБАНК",  АТ "БАНК 3/4", АТ "КБ "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ", ПАТ "РОЗРАХУНКОВИЙ ЦЕНТР", ПрАТ "БАНК ФАМІЛЬНИЙ", АТ "БАНК ТРАСТ-КАПІТАЛ", АТ "АЛЬПАРІ БАНК";
  • у III кварталі: АТ КБ "ПРИВАТБАНК", АТ "АЛЬФА-БАНК", ПАТ "БАНК ВОСТОК", ПАТ "МТБ БАНК", АТ АКБ "АРКАДА", АБ "КЛІРИНГОВИЙ ДІМ", АТ "КРИСТАЛБАНК", АТ "АП БАНК", АТ "МетаБанк", АТ "АСВІО БАНК", АТ "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО", АТ "ЮНЕКС БАНК", АТ "ОКСІ БАНК", АТ "БАНК "ПОРТАЛ";
  • у IV кварталі: АТ "ОТП БАНК", АТ "МЕГАБАНК", АТ "АЛЬТБАНК", АТ "БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ", АТ "МІБ", АТ "Полтава-банк", АТ "АБ "РАДАБАНК".

Водночас з 1 липня 2020 року в межах проєкту «спліт» Національний банк розпочне виїзні перевірки небанківських фінустанов відповідно до графіку, затвердженого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Усього за 2019 рік департамент виїзних перевірок банків НБУ здійснив 50 планових та 12 позапланових перевірок банків.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»