• Посилання скопійовано

НБУ відновив постачання готівкового долару

НБУ відновив постачання готівкового долара в Україну. Про це на брифінгу заявив заступник голови НБУ

НБУ відновив постачання готівкового долару

Національний банк України відновив постачання готівкового долара в Україну. Про це на брифінгу заявив заступник голови НБУ Олег Чурий, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, у зв'язку з коронавірусом значно скоротилося число авіарейсів в Україну, у тому числі тих, якими доставлялося готівкова валюта.

"Були банки, які завозили її і розпродавали її для поповнення кас, для задоволення попиту фізичних осіб. На сьогодні є проблеми з авіасполученням, тому НБУ долучився до доставки іноземної валюти в Україну", - додав він.

Також він повідомив, що минулого тижня вдалося доставити кілька партій в готівковому євро.

"Ми для цього провели два аукціони з продажу готівкового євро за безготівковий євро. Ми провели два аукціону - на 100 і 200 млн євро, але попит був невисокий і ми продали всього 36 млн євро ... Попит на євро стихає", - зазначив Чурий.

Він також додав, що сьогодні НБУ проводить перший аукціон з продажу готівкового долара.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»