• Посилання скопійовано

Як бути з платіжними картками, строк дії яких закінчується під час карантину? Офіційно від НБУ

НБУ рекомендував всім банкам відтермінувати строк дії платіжних карток на три місяці

Як бути з платіжними картками, строк дії яких закінчується під час карантину? Офіційно від НБУ

Як замінити платіжні картки, строк дії яких закінчується? Як зазначає НБУ, це одне із питань, яке в умовах карантину хвилює багатьох клієнтів банків.

Щоб замінити картку зазвичай клієнтам треба звертатися у відділення банку. Але ж зараз це вкрай недоречно. В умовах карантину потрібно уникати людних місць та особистих контактів.

Для того, щоб допомогти вирішити цю проблему, Національний банк звернувся до банків – емітентів платіжних карток та процесингових центрів.

НБУ рекомендував їм у разі технологічної можливості продовжити на три місяці термін дії існуючих платіжних карток, строк яких вже закінчився або закінчується під час дії карантину.

Нацбанк вдячний за те, що багато банків разом з процесингами швидко відреагувати на ці рекомендації.

Також НБУ звернувся до банків – еквайрів, з проханням налаштувати власну платіжну мережу так, щоб клієнти інших банків змогли максимально комфортно користуватися картками з продовженим терміном дії та здійснювати безготівкові розрахунки в торговельних pos-терміналах.

Попросив у першу чергу почати оновлення термінального програмного забезпечення з продуктових магазинів, медичних закладів та аптек.

***

Читайте також: ПриватБанк продовжить термін дії карток для виплат через карантин 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»