• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроект щодо гарантій банків

Уряд затвердив законопроект про гарантії банкам, який дозволить бізнесу отримувати доступніші кредити

Уряд ухвалив законопроект щодо гарантій банків

Кабінет Міністрів України ухвалив пропозиції законодавчих змін, що дозволять надання малому і середньому бізнесу, що зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії Covid-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією. Законопроект пройшов слухання в профільному комітеті та був доопрацьований згідно пропозицій народних депутатів.

“Саме інструмент надання державної гарантії допоможе банкам-партнерам урядових програм підтримки бізнесу сміливіше видавати позики нашим підприємцям та покращить доступ до фінансів малому та середньому бізнесу України. Це послідовні кроки влади в напрямку доступності фінансів для підприємців”, - говорить Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Гарантії надаватимуться Міністерством фінансів за пулом кредитів суб’єктів господарювання, які будуть видаватись банками-кредиторами. Після затвердження Парламентом відповідних змін до Бюджетного кодексу України та Закону про державний бюджет на 2020 рік, Уряд окремими рішеннями встановить умови відбору банків та порядок надання таких гарантій.

Надання часткових державних гарантій на портфельній основі це інструмент допомоги бізнесу, який дозволить підтримати українську економіку в складний період, дати можливість суб’єктам господарювання розвиватись, а громадянам – працювати.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»