• Посилання скопійовано

Шевченко назвав головні пріоритети на посаді голови НБУ

Новопризначений голова НБУ Кирило Шевченко назвав чотири пріоритетних напрями на новій посаді. В першу чергу, це відновлення кредитування

Шевченко назвав головні пріоритети на посаді голови НБУ

Новопризначений голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко назвав чотири пріоритетних напрями на новій посаді. В першу чергу, це відновлення кредитування.

Про це він сказав під час прес-брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мій курс базується на чотирьох основних напрямках, пріоритетах", - сказав він.

За його словами, перше, це реальне відновлення кредитування, оскільки для української економіки, яка знаходиться у стані кризи, викликаного вірусом, як ніколи важливі ресурси та підтримка банківського сектора.

В якості другого пріоритету він назвав скорочення розміру портфеля поганих кредитів в банках.

"Третій пріоритет - це збереження макрофінансової стабільності", - сказав він.

Четвертим пріоритетом Шевченка є продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Як повідомляло РБК-Україна, новий глава НБУ Кирило Шевченко заявив, що зусилля центробанку повинні зосередитися на підтримці української економіки.

При цьому він виступив за збереження незалежності НБУ та продовження політики макроекономічної стабілізації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що новий глава НБУ повинен забезпечити реальні кредити для українського бізнесу і доступне іпотечне кредитування для громадян.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»