• Посилання скопійовано

Корисна інформація та поради щодо фінпослуг: новий сервіс від НБУ

Відтепер корисна інформація та поради для споживачів фінпослуг знаходиться на вебсайті НБУ

Корисна інформація та поради щодо фінпослуг: новий сервіс від НБУ

На вебсайті Національного банку України запрацювала тематична сторінка захисту прав споживачів фінансових послуг. Це розділ, де збиратиметься вся корисна інформація та поради для клієнтів банків та небанківських фінансових установ.

Чи має банк право без попередження клієнтів змінювати тарифи на свої послуги? Чи є порушенням видача кредитної картки разом із зарплатною? Куди звертатися, якщо клієнт вважає, що фінансова установа порушує його права? Які є пастки під час оформлення споживчого кредиту в банку? Відповіді на ці та безліч інших запитань клієнтів висвітлюватимуться на сторінці захисту прав споживачів.

Захист прав споживачів, мандат на який НБУ отримав на початку 2020 року, має два основні напрями. Перший – встановити вимоги до фінансових установ та контролювати їх дотримання, щоб попередити порушення прав споживачів. Другий – пояснити споживачам фінансових послуг, як захистити самого себе від можливих порушень або їх наслідків. Сторінка захисту прав споживача на сайті Національного банку – крок саме у цьому напрямку.

«Запуск окремого розділу на вебсайті – це частина нашої кампанії з підвищення фінансової грамотності громадян. Щороку ми отримуємо тисячі звернень від клієнтів фінансових установ, які вважають що їх ошукали або обдурили. Але аналізуючи звернення, ми розуміємо, що деяких конфліктних ситуацій можна було уникнути, якби громадяни знали свої права. Впевнена, що їм стануть у нагоді корисні поради на сторінці захисту прав споживачів, які допоможуть заповнити прогалини з питань фінансової грамотності, що дозволить запобігати порушенням прав клієнтів», – прокоментувала начальник Управління захисту прав споживачів фінансових послуг Національного банку України Ольга Лобайчук.

Відвідайте сторінку захисту прав споживачів фінансових послуг на вебсайті Національного банку України, будьте фінансово обізнаними!

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»