• Посилання скопійовано

З 24 липня діють фіннормативи та пруденційні показники для нових фінустанов

НКЦПФР встановила пруденційні нормативи профдіяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками

З 24 липня діють фіннормативи та пруденційні показники для нових фінустанов

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повідомляє , що вступили в дію зміни до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками, рішення №333 від 25.06.2020 р.

Рішення зареєстроване в Міністерстві юстиції України 13.07.2020 за №652/34935 і набирає чинності з дня його офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» 24.07.2020.

Змінами до зазначеного рішення встановлюються вимоги щодо дотримання обов’язкових фінансових нормативів та показників управителями фондів операцій з нерухомістю (ФОН) та фондів фінансування будівництва (ФФБ) при здійсненні діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, а також адміністраторами недержавних пенсійних фондів.

Зокрема, для управителів ФОН та ФФБ встановлено наступні фінансові нормативи та показники:

  • коефіцієнт залучення коштів;
  • норматив поточної ліквідності;
  • норматив платоспроможності;
  • розмір резервного фонду.

Для адміністраторів НПФ пропонується встановити такі пруденційні показники:

  • норматив достатності власних коштів;
  • коефіцієнт покриття операційного ризику.

Звертаємо увагу, що пункти щодо нормативних значень пруденційних показників набирають чинності з 1 січня 2021 року.

Документ розроблено на виконання вимог Законом України від 12.09.2019 р. №79-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг», яким на Комісію покладено повноваження з регулювання діяльності нових професійних учасників на ринку цінних паперів.

Усі зміни та нововведення щодо регулювання діяльності нових видів професійної діяльності на ринку цінних оприлюднюються на офіційному вебсайті НКЦПФР та обговорюються з учасниками.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»