• Посилання скопійовано

НБУ назвав головне правило безпечних онлайн розрахунків

НБУ рекомендує, ніколи і нікому не повідомляти термін дії картки та тризначний код на її звороті

НБУ назвав головне правило безпечних онлайн розрахунків

Національний банк України називає головне правило безпечних онлайн розрахунків дуже просте – ніколи і нікому не повідомляйте термін дії вашої картки та тризначний код на її звороті.

На жаль, деколи підступним шахраям все-таки вдається обдурити довірливих або непоінформованих громадян. Для цього вони мають типові сценарії. Іноді – одягають маску покупця ваших речей.

Наприклад, ви продаєте велосипед у Інтернеті. І ось з’являється потенційний покупець, який готовий відразу надіслати вам гроші. Він запитує у вас номер карти. Це – нормально. Фактично, цей 16-значний номер – єдина інформація про вашу платіжну картку, яку можна безпечно розголошувати.

Далі починається найцікавіше. Псевдопокупець обов’язково запитає у вас термін дії платіжної картки та тризначний код на її звороті.

Пам'ятайте! Для переказу коштів на картку цілком достатньо лише її номеру.

Якщо таке станеться з вами, не дайте себе обдурити. Відразу припиніть спілкування з таким псевдопокупцем. Скажіть йому #ШахрайГудбай.

Маєте сумніви щодо ситуації? Телефонуйте на гарячу лінію Національного банку України: 0 800 505 240

Влучили у пастку шахраїв? Телефонуйте в Кіберполіцію: 0 800 505 170 або зверніться зі скаргою онлайн за посиланням https://cyberpolice.gov.ua

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»