• Посилання скопійовано

Голова НБУ порадив банкам закрити частину відділень під час карантину вихідного дня

Під час карантину вихідного дня банки повинні закривати ті відділення, які є не завантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину

Голова НБУ порадив банкам закрити частину відділень під час карантину вихідного дня

 У карантин вихідного дня банки повинні закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину. Це важливий превентивний захід проти поширення коронавірусу. Про це написав голова НБУ Кирило Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, голова НБУ радить «громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування».

Як зазначив Шевченко, перші карантинні вихідні пройшли для банків без проблем. Уряд дозволив працювати у карантин вихідного дня (з 14 до 30 листопада) банкам, страховим компаніям та поштовим операторам. Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами.

«Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі», – додав він.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»