• Посилання скопійовано

НБУ оприлюднив ліцензійні умови для небанківських фінустанов

Зокрема, ліцензії, видані Нацкомфінпослуг, продовжать діяти й після набрання чинності постанови НБУ

НБУ оприлюднив ліцензійні умови для небанківських фінустанов

Національний банк публікує для громадського обговорення проєкт Положення про визначення умов провадження діяльності з надання фінансових послуг, здійснення яких потребує відповідної ліцензії (ліцензійних умов).

Документ фактично не змінює підходи до ліцензування небанківських установ. А ліцензії, видані Нацкомфінпослуг, продовжать діяти й після набрання чинності цим документом.

Проєкт Положення визначає порядок подання документів до Національного банку для отримання ліцензії. Зокрема, документи можна подати в паперовому або в електронному вигляді.

Крім цього, документ уточнює порядок відкликання (анулювання) ліцензії установи за власним бажанням, а також вимоги до небанківських фінустанов. Проєкт Положення пропонує, зокрема, передбачити в ліцензійних умовах обов’язок фінустанов подавати до Національного банку щорічний звіт аудитора.

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту Положення до 29 січня 2021 року:

  • електронною поштою: NBFI.regulations@bank.gov.ua;
  • поштою за адресою НБУ: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»